Merkez bankaları global sosyalizm yaratacak

Merkez bankaları global sosyalizm yaratacak

Ünlü yatırımcı Mark Faber, dünya genelinde merkez bankalarının tüm finansal varlıkları hükümetlerin ellerine sunan bir strateji izlediklerini öne sürdü.

A+A-

Ünlü yatırımcı Mark Faber, dünya genelinde merkez bankalarının tüm finansal varlıkları hükümetlerin ellerine sunan bir strateji izlediklerini öne sürdü.

 

Merkez bankası politikalarının özellikle Japonya'da kamu borcunu parasallaştırmakta olduğunu savunan Faber, global merkez bankalarının varlık alımlarının, ekonomileri canlandırmakta işe yaramadıklarını, ancak artmaya devam edeceklerini öngördüğünü söyledi.

"Merkez Bankası varlık alımlarının işe yaramasıyla ilgilenmiyorlar, kendi prestijleri ile ilgileniyorlar. İşe yaramasa da bu ilacı artırmaya devam edecekler" diye konuşan Faber, "Er ya da geç tüm devlet tahvillerini alacaklar, tüm şirket tahvillerini, tüm hisse senetlerini alacaklar.

Konut piyasası çöktükten sonra tüm evleri satın alacaklar ve hükümetler herşeyin sahibi olacaklar. Bu sosyalizme gider yol" dedi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.