Merkez Bankasฤฑ (TCMB), ekim ayฤฑ piyasa katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑ anketi verilerini aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, eylรผl anketinde 8,92 olan 2021 yฤฑl sonu dolar/TL beklentisi, ekim
anketinde 9,22โye yรผkseldi.
Eylรผl anketinde 9,56 olan 12 ay sonrasฤฑ dolar/TL beklentisi ise bu anket dรถneminde
10,01โe yรผkseldi.
BEKLENTฤฐ ENFLASYONDA ATARKEN, FAฤฐZDE DรลTร
Cari yฤฑl sonu tรผketici enflasyonu (TรFE) beklentisi bir รถnceki anket dรถneminde yรผzde 16,74 iken, bu anket dรถneminde yรผzde 17,63 oldu. 12 ay sonrasฤฑ TรFE beklentisi bir รถnceki anket dรถneminde yรผzde 12,94 iken, bu anket dรถneminde yรผzde 13,91 oldu. 24 ay sonrasฤฑ TรFE beklentisi ise aynฤฑ anket dรถnemlerinde sฤฑrasฤฑyla yรผzde 10,71 ve yรผzde 11,27 olarak gerรงekleลti.
BฤฐST Repo ve Ters-Repo Pazarฤฑ’nda oluลan cari ay sonu gecelik faiz oranฤฑ beklentisi bir รถnceki anket dรถneminde yรผzde 19,00 iken, bu anket dรถneminde yรผzde 17,82 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranฤฑ cari ay sonu beklentisi ise bir รถnceki anket dรถneminde yรผzde 19,00 iken, bu anket dรถneminde yรผzde 17,63 olarak gerรงekleลti.
2021 yฤฑlฤฑ Ekim ayฤฑ Piyasa Katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑ Anketi, reel sektรถr ve finansal sektรถr temsilcileri ile profesyonellerden oluลan 52 katฤฑlฤฑmcฤฑ tarafฤฑndan yanฤฑtlandฤฑ ve sonuรงlar katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑn yanฤฑtlarฤฑ toplulaลtฤฑrฤฑlarak deฤerlendirildi.







