Merkez Bankasฤฑ, dรผn aรงฤฑklanan eylรผl enflasyonuna iliลkin deฤerlendirmelerini paylaลtฤฑ.
Eylรผl ayฤฑnda tรผketici fiyatlarฤฑnฤฑn yรผzde 6,30 oranฤฑnda arttฤฑฤฤฑnฤฑ ve yฤฑllฤฑk enflasyonun 6,62 puan yรผkselerek yรผzde 24,52 olduฤunu anฤฑmsatan TCMB, fiyat artฤฑลlarฤฑnฤฑn alt gruplar geneline yayฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ, enflasyondaki yรผkseliลin ana sรผrรผkleyicisinin temel mal, gฤฑda ve enerji gruplarฤฑ olduฤunu belirtti.
Yakฤฑn dรถnemdeki dรถviz kuru geliลmelerinin yansฤฑmalarฤฑnฤฑn birรงok kalem รผzerinde belirgin รถlรงรผde hissedildiฤini kaydeden TCMB, ลรถyle devam etti:
โ รzellikle temel mallarda yฤฑllฤฑk enflasyon dayanฤฑklฤฑ tรผketim mallarฤฑ รถncรผlรผฤรผnde kayda deฤer bir artฤฑล sergilemiลtir. Bu dรถnemde baลta hizmetler olmak รผzere dรถviz kuru geรงiลkenliฤi gรถrece dรผลรผk olan kalemlerde dahi yรผksek fiyat artฤฑลlarฤฑ kaydedilmesi dikkat รงekmiลtir.
โ รretici fiyat geliลmeleri bilhassa enerji ve ara mallarฤฑ kanalฤฑyla maliyet baskฤฑlarฤฑnฤฑn oldukรงa gรผรงlendiฤine iลaret etmiลtir. Bu gรถrรผnรผm altฤฑnda รงekirdek gรถstergelerin yฤฑllฤฑk enflasyonu ve ana eฤilimi sert bir yรผkseliล gรถstermiลtir.







