Merkez Bankası'na şair iktisatçı

Merkez Bankası'na şair iktisatçı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1999 yılındaki şiir albümünde yer alan iki şiirin yazarı Nurullah Genç Merkez Bankası Banka Meclisi üyeliğine atandı

A+A-

Merkez Bankası Genel Kurulu’nda boşalan Banka Meclisi üyeliğine AK Parti’den milletvekili adayı olmak için SPK’dan ayrılan Nurullah Genç atandı. Yine Sayıştay’dan vekil adayı olmak için ayrılan Ömer Duman da denetleme kuruluna girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılındaki şiir albümünde yer alan iki şiir Nurullah Genç’e ait.

7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için görevlerinden ayrılan Nurullah Genç ile Ömer Duman, merkez bankası ile tekrar bürokrasiye döndüler. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üyesi olan ve genel seçimlerde aday adayı olmak için kurul üyeliğinden ayrılan Nurullah Genç Merkez Bankası Banka Meclisi’ne, Sayıştay Üyesi olup 10 Şubatta görevinden ayrılan Ömer Duman da Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.

Erdoğan'ın albümünde şiiri var

Merkez Bankası’nın dün yapılan 83. genel kurulunda 30 Nisan itibarıyla boşalacak Banka Meclisi üyeliklerine Nurullah Genç ile Necdet Şensoy, Denetleme Kurulu üyeliklerine de Ömer Duman, Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş seçildi.

30 Nisan itibariyle Necdet Şensoy ile Abdullah Yalçın’ın görev süreleri bitti. Necdet Şensoy yeniden seçilirken, Yalçın’ın yerine Nurullah Genç seçildi.

Genç şair kişiliği ile biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999 yılındaki şiir albümünde yer alan iki şiir Nurullah Genç’e ait. Genç, şiir yazmaya devam edeceğini belirterek, “Şiir içimizde olan bir şey” dedi. Denetleme Kurulu üyeliklerine de Ömer Duman, Mehmet Babacan ve Ahmet Fethi Toptaş seçildi. Mehmet Babacan’ın geçen yıl kasım ayında Başbakanlık Müşaviri olduğu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile çalıştığı belirtildi. Banka meclisi üyeleri 3 yıl, denetleme kurulu üyeleri ise 2 yıl görev yapacak.

Başçı: Sağlığım yerinde 

Genel Kurul sonrasında bazı gazetecilerle sohbet eden Başçı, bir süre önce kurulan Gıda Komitesi’nden çok ümitli olduklarını dile getirerek, “Gıda enflasyonu konusunda ümitliyim. Bu ay sonunda enflasyon raporuna nasıl bir gıda enflasyonu varsayımı konulması gerektiğini birlikte belirleyeceğiz. Kuraklığın etkilerinin geçtiği, yeni afetlerin olmadığı, kırmızı et gibi birkaç alanda tedbirlerin alınmakta olduğu ve bunların da etkilerini gösterip enflasyonun bu yıl sonuna kadar daha olumlu noktaya gelebileceğini tahmin ediyorum. Bu manşet enflasyonun düşürülmesi açısından olumlu bir gelişme. Çünkü çift hanede bir tek gıda fiyatları kaldı, diğerlerinin hepsi oldukça olumlu bir noktaya geldi, hatta gıda dışı bizim yüzde 5 hedefi ile uyumlu seyrediyor” dedi.

Dış konjoktürün hem fırsat hem de zorlukları olduğunu dile getiren Başçı, zorluklar içinde euro/dolar paritesini sıralarken, işadamlarının paritedeki oynaklığa uyum sağlayacaklarını söyledi. Başçı, sağlık durumunun sorulması üzerine, antibiyotik tedavisinin uygulandığını ve durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

Genel Kurul’da söz alan hissedarlardan Selahattin Ergüden, bankanın üzerinden soğuk rüzgarların geçtiğini belirterek, “Burası siyaset yeri değildir” dedi. Mevzunun faizlerin düşürülmesi olduğunu ifade eden Ergüden, “Şu kadar olsun, bu kadar olsun deyip üzücü sözlerin söylenmesini doğru bulmuyorum. Çalışanlarının gözü önünde kötü sözlere maruz kalmıştır” dedi. Bir başka hissedar Adnan Bahar da, “Her daim yanınızdayız, onlara sunulan sıfatları kabul etmiyoruz” dedi.

Nurullah Genç kimdir?

09.09.1960 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Horasan’da, Liseyi ve üniversiteyi Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1984 yılında aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak girdi. Yönetim ve Organizasyon alanında çalışan Genç, 1990’da doktor, 1995’te doçent, 2001 yılında profesör oldu. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesine geçti ve orada 7 yıl çalıştı.

1994-2013 yılları arasında kamu ve özel sektör kuruluşlarına danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Çok sayıda işletmenin reorganizasyonunu gerçekleştirdi ve stratejik planını yaptı. Aile işletmelerine ortaklık bilinci ve yapısı hususunda hizmet verdi, aile anayasaları hazırladı. Kocaeli Üniversitesinin stratejik planlama çalışmalarında bulundu. Bologna Eşgüdüm Komisyonunda yer aldı. 2010 yılında emekli oldu ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde çalışmaya başladı. Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret Üniversitesinin 2012-2017 Stratejik Planı’nı hazırlama kuruluna başkanlık etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.