Merkez ölçülü indirim yapabilir

Merkez ölçülü indirim yapabilir

Morgan Stanley, yayınladığı raporda Merkez Bankası'nın gecelik borç verme faizinde ölçülü bir indirim yapmasını göz ardı etmediklerini açıkladı

A+A-

Morgan Stanley, TCMB'nin gelecek hafta yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında gecelik borçlanma faizlerinde ölçülü bir indirim yapması olasılığını dışlamıyor.

Morgan Stanley yayınladığı raporda, TCMB'nin 22 Mayıs'ta yapacağı PPK toplantısında politika faizinde bir değişiklğe gitmesini beklemediğini bildirdi. Morgan Stanley raporunda, "Şu noktada bir faiz indiriminin erkon olacağını düşünüyoruz. Mayıs ve Haziran ayı TÜFE rakamlarını görmeden yapılacak bir faiz indirimi erken olur ve böyle bir adım kredibiliteye zarar verme potansiyeli taşır" ifadelerine yer verildi.

Ancak Morgan Stanley, TCMB'nin gecelik borç verme faizinde ölçülü bir indirim yapması olasılığını göz ardı etmediklerini de vurguladı. Morgan Stanley raporunda, Soma'da yüzlerce madencinin yaşamlarını yitirmelerinden duyduğu üzüntüyü de ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.