Merkez'de kritik görevden almalar

Merkez'de kritik görevden almalar

Merkez Bankası'nda aralarında Başçı'nın özel kalem müdürünün de bulunduğu 5 üst düzey yönetici görevden alındı.

A+A-

Son dönemde hükümet ile faiz indirimi konusunda gerilim yaşanan Merkez Bankası'nda 5 üst düzey yönetici görevden alındı. Görevden alınanlar arasında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın özel kalem müdürü de bulunuyor

Merkez Bankası Banka Meclisi dün akşam üstü toplandı ve iki genel müdür, bir genel müdür yardımcısı ve iki müdürü görevden aldı. İletişim Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğrul Gürgür ile yardımcısı Cüneyt Orman ve Ödemeler Genel Müdürü Cihan Aktaş görevden alındı. Banka Meclisi’nde görevden alınan diğer isimler ise Merkez Bankası Başkanı
Erdem Başçı’nın Özel Kalem Müdürü Ömer Erdoğan ile Eğitim Müdürü Mehmet Sönmez oldu.

Banka Meclisi’nde alınan kararla görevden alınan 5 isim Merkez Bankası’nda başka birimlere atandı. Gürgür, Aktaş ve Orman Merkez Bankası’nda danışmanlığa getirildiler. Erdoğan ve Sönmez ise Merkez Bankası uzmanı oldular. 

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bir süredir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştiriliyor. Başbakan Erdoğan’ın Almanya’dan dönüşünde Merkez Bankası’nın yarım puanlık indirimine önce “dalga mı geçiyorsun?” çıkışını yapmıştı. Ardından AK Parti grup toplantısında, “artık yetti” diyerek sert eleştirisi sürdürdü.

Başçı bu arada Bakanlar Kurulu’nda sunum yaptı. Sunumun verimli geçtiği söylemlerine karşılık Başbakan Erdoğan daha sonra eleştirilerine devam etti. Bu arada sosyal medyada Başçı’nın istifa etmek istediği, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın engellediği, Merkez Bankası’nda görevden almaların yapılmasının istendiği ancak Başkan Erdem Başçı’nın almadığı iddiaları dolaşmıştı. Görevden almaların ardından Başçı, 16 Haziran Pazartesi günü Konya Ticaret Odası’nda yapacağı sunumla kamuoyunun karşına çıkacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.