Merko Gıda brüt takasa alındı

Merko Gıda brüt takasa alındı

Borsa İstanbul, Merko Gıda (MERKO) hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi.

A+A-

Borsa İstanbul, Merko Gıda (MERKO) hisselerinde brüt takas uygulanmasına karar verdi. BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında MERKO paylarında 27 Aralık 2018 günü seans başından itibaren, 10 Ocak 2019 günü seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak.

VBTS kapsamında MERKO hisselerinde uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ise brüt takas uygulaması ile birlikte 10 Ocak 2019 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecek.

KAP'ta yer alan açıklamada brüt takas kararlarıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasayapıcılık faaliyeti yapılmaz.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.