Merko Gıda'da MERKO esas sözleşme değişikliği

Merko Gıda'da MERKO esas sözleşme değişikliği

Merko Gıda esas sözleşmesinde değişiklik yapıldığını açıkladı

A+A-

Merko Gıda MERKO, esas sözleşmesinde değişiklik yapıldığını KAP'a bildirdi. 

Merko Gıda'nın KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

"Şirketimizin Esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. maddesi tadil edilmiştir. Tadil sonrası şirketimiz esas sözleşmesinin son hali ekte sunulmuştur.

Kamuoyuna duyurulur."

Merko Gıda'nın değişiklik yapıldığını bildirdiği, şirket esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. maddesi şöyle:

Madde 7- (19.02.2024 tarih ve 11025 Sayılı TTSG) Sermaye ve Paylar: 1) Şirket 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine göre kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun 16.07.1998 tarih ve 53/782 sayılı izni ile bu sisteme geçmiştir. Şirketin kayıtlı sermayesi 250.000.000 TL (İkiyüzelliMilyonTürkLirası) olup her biri 1 TL itibari kıymette 250.000.000 adet nama yazılı paya bölünmüştür. Sermaye Piyasası Kurulunca verilen kayıtlı sermaye tavanı izni, 2020-2024 yılları (5 yıl) için geçerlidir. 2024 yılı sonunda izin verilen kayıtlı sermaye tavanına ulaşılamamış olsa dahi, 2024 yılından sonra yönetim kurulunun sermaye artırım kararı alabilmesi için; daha önce izin verilen tavan ya da yeni bir tavan tutarı için Sermaye Piyasası Kurulundan izin almak suretiyle genel kuruldan 5 seneyi geçmemek üzere yeni bir süre için yetki alması zorunludur. Söz konusu yetkinin alınmaması durumunda şirket yönetim kurulu kararı ile sermaye artırımı yapamaz. Şirketin çıkarılmış sermayesi, 101.125.612 TL (Yüzbirmilyonyüzyirmibeşbinaltıyüzoniki) olup, söz konusu çıkarılmış sermayesi muvazaadan ari şekilde tamamı ödenmiştir. Bu sermaye her biri 1 (Bir) TL itibari değerde 101.125.612 (Yüzbirmilyonyüzyirmibeşbinaltıyüzoniki) adet paya bölünmüştür. Payların tamamı nama yazılıdır. Şirket’in sermayesi gerektiğinde Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı hükümleri çerçevesinde artırılabilir veya azaltılabilir. 2) Yönetim Kurulu 2020-2024 yılları arasında, Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine uygun olarak gerekli gördüğü zamanlarda, nama veya hamiline yazılı itibari değerde veya itibari değerinin üzerinde yeni pay ihraç ederek çıkarılmış sermayeyi, kayıtlı sermaye tavanına kadar artırmaya yetkilidir. Yönetim Kurulu ayrıca pay sahiplerinin yeni pay alma haklarını kısmen veya tamamen sınırlandırmak üzere karar vermeye yetkilidir. Sermayeyi temsil eden paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde kayden izlenir.

İlgili Haberler