Merrill Lynch Türk bankalarına alım önerdi

Merrill Lynch Türk bankalarına alım önerdi

Merrill Lynch bugün yayınladığı strateji raporunda, Türk bankalarının fiyat/defter değeri rasyoları açısından tarihin dip seviyelerinden işlem gördüklerini belirterek, Türk bankaları için gelinen dip seviyelerden alım yapılması önerisinde bulundu

A+A-

Bank of America Merrill Lynch bugün yayınladığı strateji raporunda, Türk bankalarının fiyat/defter değeri rasyoları açısından tarihin dip seviyelerinden işlem gördüklerini belirterek, Türk bankaları için gelinen dip seviyelerden alım yapılması önerisinde bulundu.

Bankacılık sektöründe 2014 3. çeyreğe kadar çok fazla hareketlilik olmayacağını, belirli bir band içinde hareket olacağını öngören BofA ML, 2014 3. çeyrekten itibaren 2015 karlılığının konuşmaya başlanması ile birlikte toparlanma beklediğini ifade etti.

Bununla birlikte büyük ölçekli Türk bankaları arasında şu an için 'al' tavsiyesi verdikleri banka olmadığını ifade eden BofA ML,  en çok Garanti Bankası için yapıcı olduklarını da vurguladı. 

Kırılgan hisseler

Öte yandan, Bank of America Merrill Lynch bugün yayınladığı strateji raporunda, Türk hisse senetlerinin kırılganlıklarına ve Ukrayna'damki gelişmelere karşı kırılgan hisselere yer verdi. Yüksek faizler, kur hareketlerinin Türk hisselerinin kırılganlıkları olduğunu ifade eden Merrill Lynch, Ukrayna'daki gelişmelere karşı kırılganlıkları olana hisseleri olarak Anadolu Efes, Şişe Cam ve Turkcell'i işaret etti. 

Merrill Lynch, Anadolu Efes'in uluslararası operasyon gelirlerinin yüzde 13, 14'ünü Ukrayna'dan elde ettiğini, Şişe Cam'ın
bağlı ortaklığı Anadolu Cam'ın Ukrayna'da 85 bin ton çam ambalaj üretim kapasitesi olduğunu ve gelirlerinin yüzde 1,5'ini bu ülkeden elde ettiğini belirtirken, Turkcell'in Ukrayna gelirlerinin 2014'te 400 milyon dolar olmasının beklendiğini hatırlattı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.