Metro, Real'i Beğendik'e sattı

Metro, Real'i Beğendik'e sattı

Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye'yi Hacı Duran Beğendik'e sattığını açıkladı. Şirket satış bedeli hakkında bilgi vermedi.

A+A-

Metro, Türkiye'de Real Türkiye adıyla hizmet verdiği 12 mağazasını  Hacı Duran Beğendik'e sattı. Açıklamada satış bedeli hakkında bir bilgi verilmedi. Metro konu ile ilgili yaptığı açıklamada, satış anlaşması kapsamında Türkiye'de bulunan 12 mağazanın hepsinin Beğendik'e satıldığı vurgulandı ve Metro'nun bundan sonra Almanya'daki işlerine odaklanacağı belirtildi. 

Kayseri kökenli Beğendik mağazaları ile Metro arasında Real mağazalarının devrine ilişkin görüşmeler bir kaç aydır sürüyordu. Satış anlaşmasının, düzenleyici kurumlardan alınacak izinlerin ardından sonbahara kadar tamamlanması bekleniyor. 

Cash & Carry mağazaları ile teknoloji zinciri Saturn ve MediaMarkt’ın da sahibi olan Alman Metro grubunun Real dışında departman mağaza zinciri Kaufhof'u da elden çıkartmak istediği ileri sürülüyor. 1.800 kişiyi istihdam eden Real Türkiye 2012/13 mali yılında 256 milyon euro ciro elde etti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.