MHP Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Mustafa Kalaycฤฑ, Meclis aรงฤฑldฤฑฤฤฑnda gรผndeme getirecekleri ilk kanun tekliflerinden birisinin af olacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
Kurban Bayramฤฑ’nฤฑn รผรงรผncรผ gรผnรผnde MHP Konya ฤฐl Baลkanlฤฑฤฤฑnda dรผzenlenen programda konuลan MHP Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycฤฑ, “Son dรถnemde karลฤฑ karลฤฑya kaldฤฑฤฤฑmฤฑz ekonomik yaptฤฑrฤฑmlar, ambargolar, sinsi operasyonlar, Tรผrk milletinin birlik ve beraberlik ลuuru karลฤฑsฤฑnda sonuรงsuz kalacaktฤฑr. Tรผrk milleti her saldฤฑrฤฑyฤฑ pรผskรผrtecek, her komployu daฤฤฑtacak, her karanlฤฑk senaryoyu yฤฑrtacak cesaret ve imandadฤฑr. Tรผrk milleti dualฤฑ bir millettir. Tรผrk milleti bir iman ordusudur. Ezan olduk dinmedik, bayrak olduk inmedik, ลehit olduk รถlmedik, adฤฑmฤฑz Mรผslรผman, soyadฤฑmฤฑz Tรผrk bizim” ifadelerini kullandฤฑ.
‘รNรMรZDEKฤฐ SรREรTE GรNDEME GETฤฐRECEฤฤฐZ’
MHP’nin seรงim beyannamesinde yer verdiฤi ve 24 Haziran seรงimleri boyunca gรผndeme getirdiฤi tรผm vaatlerinin arkasฤฑnda olduฤunu sรถyleyen Kalaycฤฑ, “ฤฐnลallah peyderpey bunlarฤฑn gerรงekleลtiฤini de gรถreceฤiz. Daha รถnceki seรงimlerde de vaat ettiฤimizin bir รงoฤu gerรงekleลmiลtir. Hele ki bu dรถnemde MHP kilit bir konumdadฤฑr. Yasama faaliyetlerinde daha etkin bir konumdadฤฑr. Baลta af olmak รผzere tรผm vaatlerimizi รถnรผmรผzdeki sรผreรงte gรผndeme getireceฤiz. Ben inanฤฑyorum ki af konusunda da AK Parti ile de gรถrรผลรผp bir sonuca baฤlayacaฤฤฑz. Gerekli hazฤฑrlฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑ yaptฤฑk MHP olarak. Meclis aรงฤฑldฤฑฤฤฑ zaman gรผndeme getireceฤimiz ilk kanun tekliflerinden birisi olacak. Gerek AK Parti gerek diฤer siyasi partilerle gรถrรผลme yapฤฑp bu konuyu รงรถzรผme kavuลturacaฤฤฑz. Bu bir toplumsal ihtiyaรง artฤฑk bunun geri dรถnรผlmez bir durum sรถz konusu. Bu konuda ben inanฤฑyorum ki, yรถnetim mevkisinde bulunanlar da bu konunun farkฤฑnda. รnรผmรผzdeki sรผreรงte bu konuda dรผzenleme yapฤฑlacaฤฤฑna inanฤฑyorum” dedi.






