MHP lideri Devlet Bahรงeli’nin seรงim barajฤฑnฤฑn dรผลรผrรผlmesine iliลkin sรถzleri hakkฤฑnda fikri sorulan ,”Dikkatle deฤerlendirilmeli. Yรถnetimde istikrar modelinde yรผzde 10 barajฤฑnฤฑ gerek yok,” dedi.
Halkฤฑn kendisini yรถnetecek kadroyu sandฤฑktan doฤrudan seรงtiฤini belirten Iลฤฑk, “Dolayฤฑsฤฑyal biz yรถnetimde istikrar aรงฤฑsฤฑndan temsilde adaleti ikinci plana atmak durumunda deฤiliz. Sayฤฑn Bahรงeli’nin teklifi dikkatle deฤerlendirilmeli. Yรผzde ลu olsun, bu olsun, hiรง olmasฤฑn demek รงok doฤru deฤil ama benim ลahsi dรผลรผncem, Fikri Iลฤฑk olarak, bundan sonra illa yรผzde 10 olsun gibi bir yaklaลฤฑm doฤru olmaz,” dedi
รte yandan seรงim barajฤฑ ile ilgili MHP’den de bir aรงฤฑklama geldi. MHP Genel Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Semih Yalรงฤฑn, seรงim barajฤฑ ile ilgili olarak yeni aรงฤฑklamalarda bulundu. Habertรผrk Ankara’dan รmer Topsakal’ฤฑn aktardฤฑฤฤฑna gรถre, Yalรงฤฑn, “Doฤrudan yรผzde 10 barajฤฑ dรผลmeli gibi bir dรผลรผncemiz yok. Konsensus nerede saฤlanฤฑrsa orada devam edilmeli” dedi.
Yalรงฤฑn konu ile ilgili ลunlarฤฑ sรถyledi:
“Doฤrudan “Yรผzde 10 barajฤฑ dรผลmeli” ลeklinde bir dรผลรผncemiz yok. Konsensรผs nerede saฤlanฤฑrsa รถyle devam edilmeli diyoruz. Barajฤฑn acฤฑsฤฑnฤฑ biz รงektik ama buna raฤmen MHP, terรถre bulaลmฤฑล siyasi unsurlarฤฑn Meclis’e girmemesi iรงin, bunu destekledi. “Baraj korkusu” algฤฑsฤฑ, husumet besleyen belli รงevrelerin algฤฑsฤฑ. Her baraj altฤฑ denildiฤinde, baraj รผstรผ olduฤumuzu kanฤฑtladฤฑk.”
Kamuoyu araลtฤฑrma ลirketi SONAR’ฤฑn son anketinde MHP barajฤฑ altฤฑnda kalmฤฑล, oy oranฤฑ yรผzde 6.9 olarak anket sonucuna yansฤฑmฤฑลtฤฑ. Aynฤฑ ankette, AKP yรผzde 34.3, CHP yรผzde 20.9, ฤฐyi Parti yรผzde 14.3, HDP yรผzde 9.2, MHP yรผzde 6.9, diฤer yรผzde 3.4, kararsฤฑzlar 10.9.olarak belirlenmiลti.







