Migros'a piyasa değerinin üstünde teklif

Migros'a piyasa değerinin üstünde teklif

Anadolu Endüstri Holding, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti. El sıkışılması durumunda Anadolu Grubu 1.8 milyar TL'ye BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak

A+A-

Anadolu Endüstri Holding, Migros'un yüzde 40.25 hissesi için hisse başına 26 lira alım fiyatı teklif etti. El sıkışılması durumunda Anadolu Grubu 1.8 milyar TL'ye BC Partners ile Migros'ta eşit ortak olacak

Anadolu Endüstri Holding'in teklifi Migros hisselerinin dünkü kapanış fiyatı olan 19.1 liraya göre yüzde 36'lık prime işaret ediyor.

Migros tarafından dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için muhtemel satış görüşmeleri içerisinde oldukları belirtilerek, "Migros Ticaret'in yüzde 40.25 hissesi için, Anadolu Endüstri Holding'in BC Partners'a verdiği bağlayıcı olmayan teklifi akabinde durum tespit süreçleri (due diligence) dahil münhasıran müzakere süreci başlamıştır" denildi.

Açıklamada, tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir güvence bulunmadığı kaydedildi. Özel girişim sermayesi şirketi BC Partners, MH Perakendecilik üzerinden Migros'ta yüzde 80.51 hissedar konumunda bulunuyor.

BC Partners kontrolündeki Moonlight Perakendecilik 2008 yılında Migros'un yüzde 50.83 hissesini Koç Holding'den yaklaşık 2 milyar euroya satın almış; aradan geçen sürede yeni satın almalarla Migros'taki payını yüzde 98'e kadar yükseltmişti.

Moonlight Perakendecilik 2009 yılında Migros Türk ile birleşmiş ve süreçte Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik olmuştu. MH Perakendecilik 2011 yılında Migros'taki yüzde 17 payı borsada satmıştı.

Yazıcılar Holding tarafından KAP'a yapılan diğer bir açıklamada da holdingin bağlı ortaklığı Anadolu Endüstri Holding'in Migros'un yüzde 40.25 hissesi için BC Partners ile münhasıran görüşmelere başladığı belirtilerek, işlemin gerçekleşmesi halinde Migros'un yönetim kontrolünün BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding tarafından eşit olarak paylaşılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Hisseler prim yaptı

Anadolu Endüstri Holding ile yüzde 40.25 pay satışı için görüştüğünü açıklayan Migros hisseleri, hisse başına 26 TL'lik fiyat teklifinin, dünkü kapanış fiyatının yüzde 36 yukarısına işaret etmesinin etkisiyle ilk işlemlerde sert yükseldi.

Migros hisseleri ilk işlemlerde yüzde 10 üzeri primli açılmasının ardından saat 09:41'de yüzde 7.33 yükselişle 20.5 liradan işlem görüyor.

Yazıcılar Holding hisseleri de, bağlı ortaklığı Anadolu Endüstri Holding'in Migros ile görüştüğü açıklaması sonrası aynı saatte yüzde 0.71 yükselişle 21.25 lirada bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.