Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan tarafฤฑndan 23 Mayฤฑs’ta Millet Bahรงesi olacaฤฤฑ aรงฤฑklanan Atatรผrk Havalimanฤฑ arazisi ile sฤฑnฤฑrฤฑ bulunan 8 mahallede konut fiyatlarฤฑ kฤฑsa sรผrede yรผzde 30,4’e varan oranlarda arttฤฑ
Erdoฤan, 23 Mayฤฑs’ta katฤฑldฤฑฤฤฑ TRT canlฤฑ yayฤฑnฤฑnda, “ฤฐstanbul’da Atatรผrk Havalimanฤฑ’nฤฑn olduฤu yer ‘Millet Bahรงesi’ olacak.” ifadesini kullanmฤฑลtฤฑ.
TUVฤฐMER tarafฤฑndan geliลtirilen Tapusor.com verilerinden hazฤฑrlanan araลtฤฑrmaya gรถre, sรถz konusu gรผnden sonra bรถlgeye ilgi artarken, Atatรผrk Havalimanฤฑ arazisi ile sฤฑnฤฑrฤฑ bulunan 8 mahallede konut fiyatlarฤฑ ortalama olarak il genelinin รงok daha รผzerinde artฤฑล gรถsterdi.
Bรถlgeye sฤฑnฤฑrฤฑ bulunan 8 mahalleden en yรผksek artฤฑล yรผzde 30,4 ile ลenlikkรถy’de gรถrรผlรผrken, onu yรผzde yรผzde 27,5 ile Basฤฑnkรถy, yรผzde 23,8 ile Yeลilkรถy, yรผzde 11,7 ile Atakรถy 2-5-6. Mahallesi takip etti.
Beลyol’da fiyat artฤฑลฤฑ yรผzde 7 olurken, Atakรถy 3-4-11. Mahallesi’bnde yรผzde 3,6, Yeลilyurt Mahallesi’nde yรผzde 2,1, Atakรถy 7-8-9-10. Mahallesi’nde yรผzde 1,3 artฤฑล gรถzlendi.
ลehir genelinde yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde faiz oranlarฤฑnฤฑn da dรผลmesi nedeniyle uzun sรผredir yatay seyreden konut fiyatlarฤฑnฤฑn yรผzde 4,8 arttฤฑฤฤฑ gรถrรผldรผ. Ancak sรถz konusu dรถnemde Atatรผrk Havalimanฤฑ’na sฤฑnฤฑrฤฑ bulunan 8 mahallenin 5’inde bu rakamฤฑn รงok daha รผzerinde yรผkseliล gรถrรผldรผ.
– “Bakฤฑrkรถy’de satฤฑlan konut adedi mayฤฑsta yรผzde 50, haziranda yรผzde 45 arttฤฑ”
Araลtฤฑrmaya gรถre, Bakฤฑrkรถy’de รถzellikle son 3 ay iรงerisinde konut satฤฑลlarฤฑ ciddi ลekilde arttฤฑ. Yฤฑlฤฑn ilk 6 ayฤฑnda, 2017’nin aynฤฑ dรถnemine gรถre ฤฐstanbul genelinde konut satฤฑลlarฤฑ bir miktar da olsa gerilerken, Bakฤฑrkรถy’de yรผzde 20 yรผkseliล gรถrรผldรผ.
รnemli artฤฑล ise mayฤฑs ve haziran aylarฤฑnda gerรงekleลti. Bakฤฑrkรถy’de mayฤฑs ayฤฑnda geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre konut satฤฑลlarฤฑ yรผzde 54, haziranda ise yรผzde 45’lik ciddi artฤฑล yaลandฤฑ.
Tapusor.com Genel Koordinatรถrรผ รmer Tรผrkoฤlu, Bakฤฑrkรถy’de konut satฤฑล adedinin artmasฤฑnฤฑn en yรผksek mayฤฑs ve haziranda gรถrรผldรผฤรผnรผ belirterek, ลu deฤerlendirmede bulundu:
“Ortalama konut metrekare deฤerlerinin ฤฐstanbul ortalamasฤฑnฤฑn oldukรงa รผstรผnde seyrettiฤi Bakฤฑrkรถy’de kredi faizlerinin bu dรถnemdeki seviyesinin de desteฤi ile birlikte pozitif bir hava hissedildiฤini sรถyleyebiliriz. 2018 yฤฑlฤฑ 3. ve 4. รงeyreฤinin de tamamlanmasฤฑ ile birlikte yฤฑlฤฑn bรผtรผnรผnรผ inceleme fฤฑrsatฤฑ bulacak ve geรงmiล dรถnemlerle daha ciddi karลฤฑlaลtฤฑrmalar gerรงekleลtirebileceฤiz. Bรถylelikle Millet Bahรงesi projesinin bรถlge konut piyasasฤฑna etkisinin ne seviyede olduฤunu daha tanฤฑmlฤฑ baลlฤฑlar altฤฑnda tespit edebilmeyi hedefliyoruz.”
– “Yapฤฑmฤฑ baลladฤฑฤฤฑnda hareketlilik daha da artacak”
Babacan Holding รst Yรถneticisi (CEO) Mehmet Babacan ise Atatรผrk Havalimanฤฑ’nฤฑn hemen karลฤฑsฤฑnda Babacan Port Royal isminde projelerinin bulunduฤunu anฤฑmsatarak “Millet Bahรงesi projesi aรงฤฑklandฤฑktan sonra satฤฑล ofisimizde yoฤunluk arttฤฑ. 11 milyon metrekarelik Millet Bahรงesi, sadece ฤฐstanbul iรงin deฤil Tรผrkiye iรงin de รถnemli bir alan olacak.” dedi.
Bu proje yapฤฑlmaya baลlandฤฑฤฤฑnda hareketliliฤin daha da artacaฤฤฑnฤฑ dile getiren Babacan, bรถlgedeki tรผm gayrimenkullerin deฤer kazanacaฤฤฑnฤฑ, bu parkฤฑn dรผnyada ilk 5’e girecek kadar bรผyรผk olacaฤฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
Babacan, “ฤฐstanbullularฤฑn nefes alabileceฤi, sosyalleลebileceฤi bรผyรผk bir alan olacak. Burasฤฑ sadece park deฤil, iรงerisinde gรถletlerin, eฤlence alanlarฤฑnฤฑn bulunacaฤฤฑ bรผyรผk bir dinlence ve eฤlence merkezi olacak. Burayฤฑ yurt dฤฑลฤฑnda gรถrmeye gelecekler. Tรผrkiye’nin turist รงekim merkezi olacak.” diye konuลtu.
รevre ve ลehircilik Bakanฤฑ Murat Kurum’un 29 Ekim sonrasฤฑ havalimanฤฑnฤฑn taลฤฑnmasฤฑyla birlikte kฤฑsa sรผrede Millet Bahรงesi iรงin kazma vurulacaฤฤฑna dair aรงฤฑklama yaptฤฑฤฤฑnฤฑ anฤฑmsatan Babacan, bu proje sayesinde bรถlgedeki yaลam kalitesinin de artacaฤฤฑnฤฑ anlattฤฑ.
– “ฤฐnลaat sektรถrรผnde iลler daha da aรงฤฑlacak”
Babacan, bรถlgenin yatฤฑrฤฑm yapฤฑlacak ideal yerlerden olduฤunu kaydederek, ลu bilgileri verdi:
“Bizim de Millet Bahรงesi’nin yapฤฑlacaฤฤฑ alan ile aramฤฑzda sadece E-5 karayolu var. Karลฤฑmฤฑz Millet Bahรงesi olacak. Babacan Port Royal adeta Millet Bahรงesi’ne sฤฑnฤฑr olacak. Yeni metro da geliyor buraya. 16 bin 500 metrekare arsa รผzerine 800 daireden oluลan projemizde aile rezidanslarฤฑ da bulunuyor. Tรผm sosyal donatฤฑlarฤฑn bulunduฤu projemizin hemen รถnรผnde bulunan 22 bin metrekarelik araziyi de yeลillendireceฤiz. Millet Bahรงesinin ve 22 bin dรถnรผmlรผk alanฤฑn yapฤฑlmasฤฑyla yemyeลil bir alan iรงerisinde kalacaฤฤฑz. Ulaลฤฑm avantajฤฑmฤฑz da รงok รถnemli.”
Babacan, bu sรผreรงte fiyatlarฤฑnฤฑ hiรงbir ลekilde artฤฑrmadฤฑklarฤฑnฤฑ ve avantajlฤฑ kampanyalarฤฑnฤฑn sรผrdรผฤรผnรผ belirterek, ancak aฤustos sonu itibariyle rakamlarฤฑn yรผkselebileceฤini, oturum ve yatฤฑrฤฑm iรงin bu projeden konut almanฤฑn tam zamanฤฑ olduฤunu bildirdi.
Sektรถrde son zamanlarda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlara deฤinen babacan, konut kredisi faiz oranlarฤฑnฤฑn tekrar artฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑn iyi olmadฤฑฤฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Babacan, bu sรผreรงte kendilerinin bankalarla anlaลarak, karlarฤฑndan fedakรขrlฤฑk ederek dรผลรผk faizli kredi oranฤฑ sunduklarฤฑnฤฑ belirterek, “Sektรถrรผn geleceฤinden รผmitliyiz. Sadece yurt iรงinden deฤil yurt dฤฑลฤฑndan da yatฤฑrฤฑm var. Sektรถrรผn ekonomiye katkฤฑsฤฑ sรผrecek. Tรผm sektรถrlerde hava bozduฤu zaman hesabฤฑnฤฑ kitabฤฑnฤฑ yapamayan zarar gรถrรผr. Ayaฤฤฑnฤฑ yorganฤฑna gรถre uzatan sektรถr oyuncularฤฑ bu dรถnemleri hasarsฤฑz geรงecektir. Ben inลaatta iลlerin daha da aรงฤฑlacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyorum.” diye konuลtu.







