Milli Savunma Bakanฤฑ’ndan Kandil aรงฤฑklamasฤฑ

Milli Savunma Bakanฤฑ Nurettin Canikli, "รœs bรถlgelerindeki tahkimatlar belli bir aลŸamaya geldi, ลŸimdi bir sonraki sรผrece geรงiyoruz. ลžimdiki hedefimiz daha farklฤฑ, ลŸimdi orada terรถrรผ tamamen ortadan kaldฤฑrana kadar kalฤฑcฤฑ olacaฤŸฤฑz. Kuzey Irak'ta kalacaฤŸฤฑz"
Milli Savunma Bakanฤฑ'ndan Kandil aรงฤฑklamasฤฑ Borsatek

Anadolu Ajansฤฑ (AA) Editรถr Masasฤฑ’nda gรผndeme iliลŸkin sorularฤฑ yanฤฑtlฤฑyan Canikli’nin aรงฤฑklamalarฤฑndan satฤฑr baลŸlarฤฑ ลŸรถyle: 

Terรถristler temizlenene kadar devam edecek. Kuzey Irak’ta bu kez kalฤฑcฤฑ olacaฤŸฤฑz. Tabi bu amaรง ne kadar sรผrede gerรงekleลŸtirilir bunu gรถreceฤŸiz. Hedef gerรงekleลŸtirilmeden de TSK oradan dรถnmeyecek.

รœs bรถlgeleri oluลŸturmadan daha ileri noktalara bir seferlik uzun harekatlar yapmak teknik aรงฤฑdan sฤฑkฤฑntฤฑlฤฑ. ลžu anda iลŸimizi gรถrecek kadar รผs bรถlgesi oluลŸturuluyor. O รผs bรถlgeleri daha sonraki aลŸamalar iรงin bir atlama yeri olacak, geรงiลŸ noktasฤฑ olacak.

Terรถristin olduฤŸu her yer, buna Kandil de dahil. Nerede varsa tamamen ortadan kalkana kadar bu operasyon gerรงekleลŸtirilecek. Bu operasyon รงok daha รถnce baลŸladฤฑ, planlamalarฤฑ รงok daha รถnce baลŸladฤฑ. Seรงim sรผreciyle de hiรงbir alakasฤฑ yok.

Kandilโ€™i de iรงine alรงak ลŸekilde bรผtรผn o bรถlgenin terรถrist unsurlardan temizlenmesi ve artฤฑk oranฤฑn tehdit olmaktan uzaklaลŸtฤฑrฤฑlmasฤฑ รงerรงevesinde baลŸlatฤฑldฤฑ. Sรผreรง seรงim รงalฤฑลŸmalarฤฑ ve sรผrecinden de etkilenmiyor. Kendi mecrasฤฑnda yรผrรผyor ve yรผrรผtรผlรผyor. Seรงim var, yanlฤฑลŸ anlaลŸฤฑlabilir erteleyelim gibi halet-i ruhiyenin iรงinde de olmadฤฑk. ฤฐran ile gรถrรผลŸmelerimiz epeyden beri devam ediyor. Bizim รถnerimiz birlikte yapalฤฑm ลŸeklinde oldu. ฤฐranโ€™ฤฑn da bu konuda sรถylem bazฤฑnda kuvvetli bir desteฤŸi olduฤŸunu biliyoruz.

Hiรงbir รผlkenin ne topraฤŸฤฑnda gรถzรผmรผz var, ne onlarฤฑn kaynaklarฤฑnda gรถzรผmรผz var. Biz รถyle bir millet deฤŸiliz. Biz sadece toprak bรผtรผnlรผฤŸรผmรผzรผ korumaya รงalฤฑลŸฤฑyoruz. MeลŸru mรผdafaa รงerรงevesinde bรผtรผn bunlarฤฑ gerรงekleลŸtiriyoruz. Amacฤฑmฤฑz budur.

KILIร‡DAROฤžLU โ€˜KANDฤฐL DE TERร–RฤฐST VAR MI YOK MU BฤฐLMฤฐYORUZโ€™ DEDฤฐโ€ฆ ORADAKฤฐ YAPI NASIL BฤฐR YAPI?

Sayฤฑn KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™nun bu tรผr aรงฤฑklamalarฤฑ bizi ลŸaลŸฤฑrtmฤฑyor. Afrin operasyonu baลŸlamฤฑลŸtฤฑ, bรผyรผk bรถlรผmรผ terรถristlerin Afrin merkezine รงekilmiลŸti. O ara yine KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu, โ€œTSK Afrin merkezine girmemeli, girerse รงฤฑkamazโ€ gibi doฤŸrudan Tรผrkiyeโ€™yi tehdit eden yaklaลŸฤฑmda bulunmuลŸtu. Burada amaรง ลŸu ki KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu tamamen terรถristleri korumaya yรถnelik bunlarฤฑ yapฤฑyor. Temel nedeni oradaki terรถristleri korumak. ร‡ok net, baลŸka bir izahฤฑ yok bunun. Orada terรถrist var biliyoruz, Kuzey Irakโ€™taki รผs bรถlgesine sฤฑzmalarฤฑ giriลŸimi ลŸehitlerimiz oldu, saldฤฑrฤฑlarโ€ฆ Bunun iรงini istihbarฤฑ bilgilere de gerek yok. Gรผnlรผk haberlerde bile Kuzey Irakโ€™ta gรผรงlรผ bir terรถrist varlฤฑฤŸฤฑ olduฤŸunu herkes bilir, gรถrรผr. Kaรง gรผnden beri oradan terรถristler devamlฤฑ saldฤฑrฤฑyorlar. Bรผtรผn bunlar ortayken KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™nun bunu etkisizleลŸtirmeye yรถnelik aslฤฑnda terรถristleri korumaya yรถnelik รงaba iรงerisine girdiฤŸini gรถrรผyoruz. Destek vermesi gerekirken, yine her zaman olduฤŸu gibi terรถristlerin safฤฑnda, terรถristlerin yanฤฑnda ve onlarฤฑ destekleyen aรงฤฑklamalar yapฤฑlฤฑyor.

Yani kendisi hangi bilgiye sahip ki konuลŸuyor? Tรผrkiyeโ€™ye karลŸฤฑ aรงฤฑkรงa saldฤฑran ve askerlerimizi ลŸehit eden terรถristler nereden geldi? Uzaydan mฤฑ geldi onlar? KฤฑlฤฑรงdaroฤŸlu bir ลŸey biliyorsa sรถylemesi gerekir. Ne zaman biz terรถristlere gรผรงlรผ bir mรผcadele baลŸlatsak, KฤฑlฤฑรงdaroฤŸluโ€™nun sancฤฑlarฤฑ baลŸlฤฑyor. Bu da onlardan bir tanesidir. Bu bir ana muhalefet partisi genel baลŸkanฤฑnฤฑn bu ลŸekilde terรถristleri koruyan, destekleyen yaklaลŸฤฑm iรงerisinde olmasฤฑ รผzรผntรผ verici bir olay.

CHPโ€™nin cumhurbaลŸkanฤฑ adayฤฑ da aynฤฑ yaklaลŸฤฑm iรงerisinde. ฤฐkinci Ordu Komutanฤฑmฤฑz iรงin aฤŸฤฑr hakaretlerde bulunmuลŸtur.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 47.332547.34560.15%
EURO 53.873553.94420.01%
JAPON YENฤฐ 3.4553.4640.03%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.945557.97720.18%
STERLฤฐN 63.06663.10920%
ร‡ฤฐN YUANI 6.98446.98650.17%
RUS RUBLESฤฐ 0.60290.60370.54%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64859.13 -2.0329%
Ethereum 1867.90 -3.5569%
Tether USDt 1.00 -0.0116%
BNB 566.93 -0.8112%
Solana 75.63 -3.5108%
USDC 1.00 0.0188%
XRP 1.11 -3.3018%
Dogecoin 0.07 -5.7423%
Toncoin 1.46 -2.6961%
Cardano 0.17 -4.8359%
Shiba Inu 0.00 -3.5261%
Avalanche 6.26 -5.6286%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Reklam