Milyarderlerin yeni oyuncağı

Milyarderlerin yeni oyuncağı

Bugatti, milyarder oyuncağı olarak nitelendirilen 3,5 milyon sterlin değerindeki yeni otomobilini tanıttı.

A+A-

Bugatti, Bolide adı verilen F1 araçlarında kullanılan malzemelerden yapılan ve saatte 311 mil hıza ulaşabilen yeni otomobilini tanıttı.  Milyarder oyuncağı olarak nitelendirilen bu otomobilin değeri 3,5 milyon sterlin.

Yeni Bugatti Bolide 2024'te geliyor

Sadece 1,450 kg ağırlığındaki otomobil, kompozit karbon fiberden üretildi ve 98Ron süper kurşunsuz yakıtla çalışacak şekilde tasarlandı. Referans olması açısından, bu ortalama bir VW Passat ile aynı ağırlıkta ve beygir gücünün on katından biraz daha az.

Gövdenin her bir santimi, aracın dört turbo şarjlı W16 motoru şeklindeki atan kalbine uyacak şekilde özel olarak inşa edildi. 

Fütürist yarışçının azami hızı 311mph'dir

İçeride her iki koltukta da F1 ve Dünya Ralli Şampiyonası gibi küresel motor sporları markalarının yönetim organı olan FIA tarafından onaylanmış altı noktalı emniyet kemeri bulunuyor.

Sadece 40 adet üretilecek olan bu otomobilin inanılmaz hızıyla birlikte her biri 3,5 milyon sterlin gibi devasa bir fiyat etiketine sahip.

Eğer bunu karşılayabiliyorsanız, ilk teslimatların önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor.

Ancak, Bolide aslında yola çıkmaya yasal olmadığı için dışarıda görmeniz pek olası değil.

Hiper otomobil gürültü limitleri ve yeterli aynaya sahip olmak gibi sinir bozucu kuralları karşılamadığından sadece pist kullanımı için ayrılmıştır.

Ancak gerçekten açık yola çıkmanız ve 300mph hız yapabilmeniz gerekiyorsa, 2,99 milyon £ karşılığında Chiron Super Sport 300+'ı her zaman alabilirsiniz.

Ancak bu sadece temel fiyat, zira kardeş otomobil 8,7 milyon £ gibi şaşırtıcı bir fiyatla açık artırmada satılan en pahalı otomobil oldu.

Bu durum, sadece birkaç ay içinde 5 peni yakıt vergisi zammıyla karşı karşıya kalan sürücülerin yaşadığı ıstırabın ardından geldi.

Ve sadece pistte yasal olduğu için dışarıda bir tane göremezsiniz

 

İlgili Haberler