Tรผrkiye’deki milyonerlerin hesabฤฑnda bu yฤฑlฤฑn nisan ayฤฑ itibarฤฑyla 3,6 milyar liralฤฑk altฤฑn bulunurken, bunun bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑnฤฑn gerรงek kiลiler tarafฤฑndan tutulduฤu gรถrรผlรผyor.
AA muhabirinin Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediฤi bilgilere gรถre, Nisan 2018 itibarฤฑyla Tรผrkiye’de hesabฤฑnda 1 milyon lira ve รผzeri bakiye olan 136 bin 139 kiลi bulunuyor. Bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatฤฑ ise Tรผrk lirasฤฑ bazฤฑnda 907 milyar 986 milyon lira dรผzeyinde hesaplanฤฑyor.
Milyoner mudilerin bankalardaki mevduatฤฑnฤฑn daฤฤฑlฤฑmฤฑna bakฤฑldฤฑฤฤฑnda, bunun 458 milyar 36 milyon lirasฤฑnฤฑ yerel para cinsinden mevduat, 446 milyar 344 milyon lirasฤฑnฤฑ Dรถviz tevdiat hesabฤฑ, 3 milyar 606 milyon lirasฤฑnฤฑ da kฤฑymetli maden depo hesaplarฤฑ oluลturuyor.
Buna gรถre milyonerlerin hesabฤฑnda yaklaลฤฑk 3,6 milyar liralฤฑk altฤฑn, 446 milyar liralฤฑk dรถviz, 458 milyar liralฤฑk da Tรผrk lirasฤฑ cinsinden para bulunuyor.
Bireyler altฤฑna, kurumlar dรถvize yatฤฑrdฤฑ
Tรผrkiye’de bankalarda bulunan 3,6 milyar liralฤฑk altฤฑnฤฑn bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑnฤฑn, gerรงek kiลilerin hesabฤฑnda tutulduฤu gรถrรผlรผyor.
Bu yฤฑlฤฑn nisan ayฤฑ itibarฤฑyla, altฤฑn milyoneri olan gerรงek kiลilerin hesabฤฑnda 2 milyar 786 milyon liralฤฑk altฤฑn bulunurken, bu rakam ticari ve diฤer kuruluลlarda 820 milyon lira dรผzeyinde kaldฤฑ.
Dรถviz mevduatlarฤฑna bakฤฑldฤฑฤฤฑnda ise tablonun tersine dรถnmesi dikkati รงekiyor. Milyoner olan ticari ve diฤer kuruluลlarฤฑn hesabฤฑnda yaklaลฤฑk 269 milyar 277 milyon lira karลฤฑlฤฑฤฤฑnda dรถviz bulunuyor. Bu rakam gerรงek kiลilerde 171 milyar 55 milyon lira, resmi kuruluลlar da ise 6 milyar 13 milyon lira olarak hesaplanฤฑyor.
Yerel para cinsinden mevduat ise gerรงek kiลilerde 143 milyar 49 milyon lira, resmi kuruluลlarda 89 milyar 445 milyon lira, ticari ve diฤer kuruluลlarda da 225 milyar 541 milyon lira olarak daฤฤฑlฤฑyor.







