Milyonlarca dolarlık Bitcoin çalındı

Milyonlarca dolarlık Bitcoin çalındı

ABD’nin en ünlü Bitcoin maden havuzlarından Nicehash, kripto para dünyasının en ağır saldırılarından birisine maruz kaldı.

A+A-

ABD’nin en ünlü Bitcoin maden havuzlarından Nicehash, kripto para dünyasının en ağır saldırılarından birisine maruz kaldı. Online verilere göre havuzdaki 66 milyon dolar değerindeki Bitcoin hackerlar tarafından ele geçirildi.

Kullanıcı dostu ara yüzü ve hızlı erişimi ile kullanıcıların favorisi haline gelmiş olan Nicehash ile küçük bir uygulamayı indirip kendi cüzdanınızdaki Bitcoin’leri bu programa aktarıp ekstradan Bitcoin kazanabiliyordunuz.

NiceHash’in kendi internet sitesinden ve Reddit hesabından duyurduğu üzere internet sitesinin ve Bitcoin’lerin hacklendiği doğrulandı.

NiceHash’in kullanıcılarıyla paylaştığı yazının bir bölümü;

Sevgili NiceHash kullanıcıları!

Ne yazık ki, NiceHash internet sitesinde güvenlikle ilgili bir sorun yaşadık. Şimdilik bu kazanın sonuçlarını ve nedenlerini anlamaya çalışıyoruz, bu sebeple önümüzdeki 24 saat boyunca bütün operasyonlarımızı durdurmak zorundayız. nice.jpg

Sizlerle paylaşmalıyız ki, kendi ödeme sistemimiz açığa çıkarıldı ve NiceHash’e ait Bitcoin cüzdanları çalındı. Tam olarak ne kadar Bitcoin’in sistemden çalındığını tespit etmek için çalışmalarımız sürüyor.

 

NiceHash her ne kadar sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını açıklasa da çalınan Bitcoin’lerin geri kazanılıp kazanılamayacağı henüz belli değil. Bu haber öncesinde 13.700 dolar seviyesine ulaşan Bitcoin fiyatının bu haberden sonra nasıl bir yön izleyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça bu post üzerinden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.