Cumhuriyet gazetesi yazarฤฑ Mine Kฤฑrฤฑkkanat hakkฤฑnda, Halk TVโde yayฤฑnlanan โHalk Arenasฤฑโ programฤฑndaki sรถzleri nedeniyle, โHalkฤฑn bir kesimini aลaฤฤฑlamakโ suรงlamasฤฑyla ฤฐstanbul Anadolu Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan soruลturma aรงฤฑldฤฑ.
Soruลturma kararฤฑndan sonra Cumhuriyet’e konuลan Kฤฑrฤฑkkanat, โUฤur Dรผndarโa ve Dรผndarโฤฑn Halk TVโde sunduฤu Halk Arenasฤฑ programฤฑna รงฤฑkardฤฑฤฤฑ gรถzรผ pek, korkusuz ve hรขlรข รถzgรผrce konuลmaya cesaret eden yurtsever muhaliflere gรถzdaฤฤฑ verilmek istenildiฤiniโ sรถyledi. Kฤฑrฤฑkkanat, โUฤur Dรผndar รผzerinden herkese bir gรถzdaฤฤฑ veriliyor. ลu ana kadar, Uฤur Dรผndarโฤฑn, Halk Arenasฤฑ programฤฑna รงฤฑkardฤฑฤฤฑ Yฤฑlmaz รzdil, Metin Akpฤฑnar, Mรผjdat Gezen ve bana soruลturma aรงฤฑlmฤฑล bulunuyor. Program RTรK tarafฤฑndan da cezalandฤฑrฤฑldฤฑ. Soruลturma aรงฤฑlan bizler, cesaretimizin reyting yapmasฤฑnฤฑn, korkusuz yurtseverlerin halkta gรถrdรผkleri sempatinin karลฤฑlฤฑฤฤฑn bedelini รถdรผyoruz. Dรผndar da bizi ekrana รงฤฑkarmasฤฑnda ve programฤฑnฤฑn bedelini รถdรผyor. ฤฐzlenme oranฤฑmฤฑz yรผksek olmasฤฑ, seรงim รถncesi iลlerine gelmiyorโ dedi.
Kฤฑrฤฑkkanat sosyal medya hesabฤฑndan da, โBekliyordum, ฤฐstanbul Anadolu Cumhuriyet Baลsavcฤฑlฤฑฤฤฑ imzalฤฑ geldi: Hakkฤฑmda soruลturma aรงฤฑlmฤฑล, 7 gรผn iรงinde kendi rฤฑzamla ifade vermezsem, zorla alฤฑnacak… Yฤฑl 2019, Yeryรผzรผ Cehennemi Tรผrkiye gรผnlรผkleri.โ paylaลฤฑmฤฑnฤฑ yaptฤฑ.
Mine Kฤฑrฤฑkkanat ne demiลti?
Kฤฑrฤฑkkanat Halk TV’de yayฤฑnlanan Halk Arenasฤฑ progrmฤฑnda ลu ifadeleri kullanmฤฑลtฤฑ:
โรocuklarฤฑmฤฑzฤฑ iลe almฤฑyorsunuz, kendi aralarฤฑnฤฑzda daฤฤฑtฤฑyorsunuz, Atatรผrkโรผmรผze dil uzatฤฑyorsunuz, ismini deฤiลtiriyorsunuz, bizi istediฤimiz gibi รถzgรผrce yaลamaya bฤฑrakmฤฑyorsunuz, gazeteciliฤimizi sansรผrlรผyorsunuz, hapse atฤฑyorsunuz.
Kim ลimdi maฤdur? Biz. O zaman bunun da bir hesap gรผnรผ gelecek. ลimdi maฤdur biziz. Biz de sizi maฤdur edeceฤiz elbette. Elbette bu gรผn gelecek.”







