MİT Yasası komisyondan geçti

MİT Yasası komisyondan geçti

MİT Yasa Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

A+A-

MİT Yasa Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yaptığı konuşmada, konuyla ilgili iki gündür komisyonda çok verimli değerlendirmeler yapıldığını belirterek, "Zaten biz de teklif üzerinde kendimiz bazı düzeltmeler getirdik. Sizlerin uyarılarınızla da bazı düzeltmeler yapıldı" dedi.

Buradaki tartışmalar ışığında Genel Kurul'a gitmeden önce üzerinde tekrar değerlendirmeler yapacaklarını ifade eden Atalay, "Belki Genel Kurul'da birlikte müdahale edeceğimiz noktalar da olabilir. Ama doğrusu MİT'in İçişleri Komisyonu'nda daha sonra da Genel Kurul'da, parlamentomuzda tartışılması, görüşülmesi böyle gizliliklerden uzak her şeyin burada değerlendirilmesi, bu bile kendi başına önemlidir" diye konuştu

Atalay, çok seviyeli bir görüşme olduğunu söyledi.

CHP: Savunulacak yanı yok

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu teklifin katkıya muhtaç hali bile bulunmadığını, birinci maddesinden 13. maddesine kadar kabul edilebilir, demokrasilerde olağan sayılabilecek bir yanı olmadığını savundu.

Bu getirilen düzenlemelerin büyük kısmının MİT'in dışarıdan çok içeride yapacağı iş ve işlemlerle ilgili olduğunu iddia eden Altay, "Hiç önerge vermedik. Teklifin içinde 3 tane bizce de olabilirliği kabul edilen madde olsa, bu teklifi daha iyileştirmeye yönelik tavır içinde olurduk. Bizce bir tanesi bile olabilir değildir" ifadesini kullandı.

Altay, bunun demokrasi normlarıyla örtüşen ve bağdaşan bir teklif olmadığını, sakatlıklar, aykırılıklar içerdiğini savunarak, teklifin suistimale açık yönünün çok fazla bulunduğunu ileri sürdü.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır da teklifle ilgili sorularına ve çekincelerine verilen cevapların kendilerini tatmin etmediğini ifade ederek, muhalefet şerhi yazacaklarını söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.