MKE müdürü casusluktan tutuklandı

MKE müdürü casusluktan tutuklandı

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, Ankara'da tutuklandı.

A+A-

Kırıkkale Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, "'başka bir firmayla bilgi paylaşımı,devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan Ankara'da tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, dün suçüstü yapılarak gözaltına alınan Tanrıverdi, polis tarafından getirildiği Ankara Adliyesinde savcıya ifade verdi.

Savcının tutuklanmasını istediği Tanrıverdi, nöbetçi sulh ceza hakimliğince TCK'nın 252. Maddesi'ndeki "Rüşvet" ve 333. maddesindeki, "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçlarından tutuklandı.

Tanrıverdi'nin geliştirilen yerli piyade tüfeğine ilişkin sırları, satmaya çalıştığı iddia edildi.Söz konusu MPT projesinin 22 milyon dolar seviyesinde. Operasyon, projenin Amerikalılara satma girişimi sırasında satış yapılan yere baskınla birlikte gerçekleştirildi. İddiaya göre yerli silah projesi 1 milyon 200 bin liraya satılacaktı. Para dolu bir çanta da operasyon sırasında ele geçirildi.

AMERİKAN SİLAH FİRMASIYLA BAĞLANTI KURDU

Mustafa Tanrıverdi'ye yönelik soruşturma, bir ihbar üzerine başladı. Aralık 2015'ten bu yana Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü olarak görev yapan Mustafa Tanrıverdi, bir Amerikan silah firmasıyla bağlantı kurarak AR-GE'si 22 milyon liraya malolan ve tamamen milli imkanlarla üretilen piyade tüfeği MPT 76'nın çizim, üretim ve mühendislik planlarını satmayı teklif etti.

Zanlı, milli piyade tüfeğinin yanısıra MKE tarafından lisansı Amerika'dan alınarak revize edilen MP5 makineli tüfeğinin planları için bir milyon 200 bin lira istedi. Firmanın durumu polise bildirmesi ile teknik takip başladı. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.