Moddy's: Notu yeni hükümet belirler

Moddy's: Notu yeni hükümet belirler

Moody's: Seçim sonuçları kısa vadede belirsizliği azaltıyor, ancak kredi notuna temel etkiyi yeni hükümetin ekonomi politikaları belirler

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, AKP'yi tek başına iktidara taşıyan genel seçim sonuçlarının kısa vadede siyasi belirsizliği azalttığını, ancak kredi notuna temel etkiyi yeni hükümetin ekonomi politikalarının belirleyeceğini söyledi.

Moody's tarafından dünkü seçimlerin ardından yayımlanan kısa değerlendirmede, "AKP'nin ikinci parlamento seçimlerinde çoğunluğu kazanması kısa vadede siyasi belirsizliği azaltıyor. Ancak, ülkenin kredi notunun niteliğine etkisi yeni hükümetin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve oynak sermaye hareketleriyle baş edecek ekonomi stratejisini nasıl oluşturduğuna bağlı olacak" denildi.

Seçim sonucunun bankacılık sistemine etkilerine de kısaca değinilen notta, hafifleyen siyasi belirsizliğe rağmen Türkiye'deki bankaların gelişmekte olan ülkelere yönelik riskten kaçış ve yüksek jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Değerlendirmede, "Ülkenin bankacılık sistemi görünümü için temel mesele yeni hükümetin ekonomi stratejisi ve tasarruf oranları ile büyüme potansiyelini artıracak reformların ne ölçüde hayata geçirilebildiğini olacak. Bu ikisi unsur da kırılgan yatırımcı güveni ve TL'nin oynaklığıyla baş edebilmek için hayati öneme sahip" denildi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.