Moody's Çin için büyüme tahminini yükseltti, ABD için düşürdü

Moody's Çin için büyüme tahminini yükseltti, ABD için düşürdü

ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,4'ten yüzde 2,2'ye, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,5'ten yüzde 2,3'e çekildi

A+A-

Moody’s, G-20 ülkelerinin ortalama büyüme oranının, bu yıl ve gelecek yıl için yüzde 3’ün hemen üzerinde olacağını tahmin etti.

Moody's'in 'Global Makroekonomik Görünüm Raporu'na göre, bazı alanlarda büyümeye ilişkin kuşkular bulunduğu belirtilerek, bunların jeopolitik riskler, ABD korumacılığı gibi unsurlar olduğu ifade edildi.

Değerlendirme kuruluşu, yılın ilk yarısındaki olumlu verileri dikkate alarak, Çin'in 2017 yılı büyümesini yüzde 6,6’dan yüzde 6,8’e çıkarttı. Ayrıca Güney Kore için beklenti yüzde 2,5’ten yüzde 2,8’e, Japonya için beklenti yüzde 1,1’den yüzde 1,5’e yükseltildi.

ABD ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,4'ten yüzde 2,2'ye, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 2,5'ten yüzde 2,3'e çekildi.

Raporda görüşlerine yer verilen Moody's Genel Direktör Yardımcısı Elena Duggar, küresel ekonominin güçlü büyüme ivmesini sürdürmeye devam ettiğine işaret ederek, "Şaşırtıcı şekilde gelen güçlü veriler Çin, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme verilerini yukarı yönlü revize etmemize neden oldu. Bu ülkelerde büyümenin 2018'de de sürdürüleceğine ilişkin net işaretler mevcut." dedi.

 Avrupa bölgesi açısından da tahminler daha olumluya dönüyor. Büyüme tahmin revizyonu Almanya, Fransa ve İtalya için de yükseltiliyor. Fransa ekonomisinin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahmini yüzde 1,3'ten 1,6 seviyesine, gelecek yıl tahmini yüzde 1,4'ten yüzde 1,6'ya çıkarıldı.

Moody’s, istikrar-risk dengesinin şu an yılın başından daha olumlu göründüğünü belirterek, Kore Yarımadası ve Ortadoğu gibi alanlar dışında küresel konjonktürü çok da elverişsiz olmadığı görüşüne yer verdi.

 Moody's, Hindistan'nın büyüme tahminini yüzde 7,2'den yüzde 7,1'e çekerken, Güney Afrika için yüzzde 0,8'den yüzde 0,5'e indirdi.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.