Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Moody’s’in bu akลam Tรผrkiye’nin not kararฤฑnฤฑ aรงฤฑklamasฤฑ bekleniyor, gรถrรผnรผmรผn negatiften duraฤana รงฤฑkarฤฑlacaฤฤฑ รถngรถrรผlรผyor
Yurt iรงi piyasada dikkatler Moody’s’in Tรผrkiye’nin not kararฤฑna รงevrildi. Moody’s son olarak Haziran ayฤฑnda Tรผrkiye’nin kredi notunu Ba3’ten B1’e dรผลรผrmรผล ve not gรถrรผnรผmรผnรผ negatifte tutmuลtu. Kurum, Kasฤฑm ayฤฑndaki bir raporunda ise Tรผrkiye ekonomisinde toparlanma sinyalleri gรถrรผldรผฤรผnรผ belirterek, Tรผrkiye’nin 2019 yฤฑlฤฑnฤฑ daralarak deฤil, %0.2 ile bรผyรผmeyle tamamlayacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrmรผลtรผ.
TL VARLIKLARA ETKฤฐSฤฐ
ลeker Yatฤฑrฤฑm not kararฤฑnฤฑn olasฤฑ etkisine dair “gรถrรผnรผmรผn duraฤanโa รงekilmesi Fitch kararฤฑnda olduฤu gibi TL varlฤฑklarda en kรถtรผnรผn geride kaldฤฑฤฤฑ ลeklinde deฤerlendirilerek TL varlฤฑklardaki pozitif fiyatlamayฤฑ devam ettirebilir.” deฤerlendirmesini yaptฤฑ.
Diฤer bir derecelendirme kuruluลu Fitch Ratings Kasฤฑm ayฤฑnda Tรผrkiye’nin BB- olan kredi notunu teyit etmiล, ekonomideki dengelenme konusunda ilerleme saฤlanmasฤฑ nedeniyle negatif olan gรถrรผnรผmรผ duraฤana yรผkseltmiลti.







