Morgan Stanley faiz indirimi beklemiyor

Morgan Stanley faiz indirimi beklemiyor

Morgan Stanley, TCMB'nin yarın yapacağı PPK toplantısından faizlerde bir değişiklik kararı çıkmasını beklemediğini ancak gecelik borç verme faizinde ölçülü bir gevşetmenin yapılması olasılığını da dışlayamadıklarını açıkladı.

A+A-

Morgan Stanley, TCMB'nin yarın yapacağı PPK toplantısından faizlerde bir değişiklik kararı çıkmasını beklemediğini ancak gecelik borç verme faizinde ölçülü bir gevşetmenin yapılması olasılığını da dışlayamadıklarını bildirdi.

Yayınladığı raporda, faiz oranlarının değiştirilmemesinin TCMB'nin kredibilitesini ciddi şekilde artıracağını ve kurda daha fazla istikrara yol açarak enflasyon görünümünü iyileştireceğini savunan Morgan Stanley, güçlü bir duruşun enflasyon beklentilerini pozitif şekilde etkileyeceğini ve şirketlerin fiyatlama davranışlarının iyeleşmesine yardım edeceğini de vurguladı.

Morgan Stanley, TCMB'nin alacağı karar sonrasında politika faizi tahminlerini gözden geçireceklerini belirtirken, hali hazırda yıl sonuna kadar faiz indirimi beklemediklerini, ancak risklerin aşağı yönlü olduğunu da vurguladı. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.