Morgan Stanley, kรขrฤฑnฤฑn %32 artarak 3,2 milyar dolara veya hisse baลฤฑna 1,88 dolara, gelirin ise %16 artarak 15,38 milyar dolara รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu. Banka’nฤฑn aรงฤฑklamasฤฑnda, รผรง ana bรถlรผmรผnรผn her biri beklenenden daha fazla gelir elde ettiฤi belirtildi. Bรถylece รผรงรผncรผ รงeyrek kรขrฤฑ konusunda analistlerin tahminleri aลฤฑldฤฑ.
ลirketin bilanรงosuna gรถre,
Kazanรง: Hisse baลฤฑna 1,88 dolar, (Beklenti: 1,58 dolar)
Gelir: 15,38 milyar dolar, (Beklenti: 14,41 milyar dolar)
Banka, kรขrฤฑn %32 artarak 3,2 milyar dolara veya hisse baลฤฑna 1,88 dolara, gelirin ise %16 artarak 15,38 milyar dolara รงฤฑktฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Morgan Stanley’in lehine birkaรง olumlu rรผzgar vardฤฑ; bunlar arasฤฑnda, devasa servet yรถnetimi iลine yardฤฑmcฤฑ olan canlฤฑ piyasalar, 2023’รผn kasvetli geรงmesinin ardฤฑndan yatฤฑrฤฑm bankacฤฑlฤฑฤฤฑnda yaลanan toparlanma ve gรผรงlรผ ticaret faaliyetleri yer alฤฑyordu. Federal Rezerv รผรงรผncรผ รงeyrekte faiz oranlarฤฑnฤฑ dรผลรผrmeye baลladฤฑ ve bu da Wall Street firmalarฤฑnฤฑn yararlandฤฑฤฤฑ finansman ve birleลme faaliyetlerinin daha fazlasฤฑnฤฑ getirebilir.
Morgan Stanley CEO’su Ted Pick, basฤฑn bรผlteninde “ลirket, kรผresel ayak izimiz genelinde yapฤฑcฤฑ bir ortamda gรผรงlรผ bir รผรงรผncรผ รงeyrek bildirdi” dedi.
Bankanฤฑn hisseleri %7,5 arttฤฑ. Bankanฤฑn varlฤฑk yรถnetimi bรถlรผmรผ, bir yฤฑl รถncesine gรถre gelirini %14 artฤฑrarak 7,27 milyar dolara รงฤฑkardฤฑ ve beklentileri yaklaลฤฑk 400 milyon dolar aลtฤฑ. Hisse senedi ticareti geliri, 2,77 milyar dolarlฤฑk tahmine kฤฑyasla %21 artarak 3,05 milyar dolara รงฤฑktฤฑ ve sabit getirili enstรผrรผmanlar geliri de 1,85 milyar dolarlฤฑk tahminden %3 daha yรผksek bir oranda 2 milyar dolara oldu.
Yatฤฑrฤฑm bankacฤฑlฤฑฤฤฑ geliri bir yฤฑl รถncesine gรถre %56 artarak 1,46 milyar dolara รงฤฑktฤฑ ve 1,36 milyar dolarlฤฑk tahmini aลtฤฑ.
ลirketin en kรผรงรผk bรถlรผmรผ olan yatฤฑrฤฑm yรถnetimi de beklentileri aลarak gelirinde %9 artฤฑลla 1,46 milyar dolara ulaลtฤฑ ve bu rakam 1,42 milyar dolarlฤฑk tahminden biraz daha yรผksek oldu.







