Morgan Stanley'in "GÜÇLÜ AL" önerdiği %110 prim potansiyeli olan iki hisse

Morgan Stanley'in "GÜÇLÜ AL" önerdiği %110 prim potansiyeli olan iki hisse

Morgan Stanley, İki Güçlü Hissede Yüzde 110'a Varan Yükseliş Öngörüyor

A+A-

Küresel düzeyde ekonomik belirsizlikler, yakın dönem ekonomik geleceğine ilişkin öngörülerde belirleyici olmaya devam ediyor. Gözler, ABD'de önümüzdeki hafta açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Mart ayında yüzde 3,5'e yükselen enflasyon, Nisan ayındaki işgücü piyasası verileriyle birlikte yavaşlama sinyalleri verdi ve bu durum stagflasyon endişelerini artırdı.

Ancak bir yandan da 2023'ün ilk çeyreğindeki kurumsal kazançlar beklentileri aştı ve S&P 500 endeksi, dün 5,200'deki tarihi zirve seviyesinin hemen altında kapanarak piyasalarda iyimser bir hava yarattı. Ekonomi stratejistleri, Federal Rezerv'in yıl sonunda faiz oranlarını düşüreceğine dair umutlarını koruyor.

Bu bağlamda, hem ayılar hem de boğalar için güçlü argümanlar mevcutken, akıllıca hisse seçimi için uygun bir ortam oluşmuş durumda.

Morgan Stanley analistleri, özellikle iki hisse üzerinde yoğunlaşarak, önümüzdeki yıl için bu hisselerin yüksek getiri sağlayacağını iddia ediyorlar. Analistler, bir hisse için yüzde 110'a varan bir yükseliş öngörüyor.

TipRanks platformu üzerinden yapılan incelemelerle, bu hisselerin analistler arasında "Güçlü Al" tavsiyesi aldığı görülüyor. İşte Morgan Stanley analistlerinin yorumlarıyla bu iki hissenin detayları:

Auna S.A. (AUNA)

Auna lines up IPO in US - LatinFinance

Sağlık sektöründe başlayarak, Auna, Latin Amerika'nın İspanyolca konuşulan birçok ülkesinde öncü sağlık hizmeti sağlayıcısıdır. Meksika, Kolombiya ve Peru'da güçlü bir varlığa sahip olan Auna, Latin Amerika'nın en büyük ve en modern sağlık ağlarından birini kurmuştur.

Şirket, toplamda 2,308 yataklı 31 sağlık tesisini işletmekte ve ağı boyunca yaklaşık 14,900 kişiyi istihdam etmektedir. Auna, 1.3 milyon plan üyeliğine sahip güçlü bir müşteri tabanına ve yıllık yaklaşık 1 milyar dolar gelire sahiptir. Şirket, hastaları odak noktasına alan bir model kullanarak, 'yüksek karmaşıklıktaki hastalıkların' tedavisine kaynaklarını yoğunlaştırır.

Şirket, bu yılın Mart ayında New York Borsası'nda halka arz edildi ve 30 milyon A sınıfı hisse 12 dolar fiyatla piyasaya sürülerek 360 milyon dolar brüt gelir elde edildi. Halka arzla ilgili finansal raporlarda, Auna'nın 2023 gelirlerinin 1.05 milyar dolar olduğu ve düzeltilmiş EBITDA'nın 223 milyon dolar olduğu belirtildi. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre sırasıyla yüzde 58 ve 90 artış gösterdi. Auna, Wall Street'te halka arz olan ilk Latin Amerika sağlık hizmetleri sağlayıcısıdır.

Morgan Stanley'den analist Mauricio Cepeda, şirketin genişleme yollarını değerlendiriyor. Cepeda, Auna'nın 2024'te üç ana cepheden kazançlarını artırmasını bekliyor:

(i) Monterrey'deki hastane doluluk oranının %42'den %47'ye çıkması, Meksika operasyonunun önemi göz önüne alındığında şirket EBITDA'sını %11 artırarak (PEN 88 milyon)

(ii) Peru ve Kolombiya'daki işlerin olgunlaşması, ve

(iii) güçlü nakit akışıyla az sermaye harcaması gerektiren (organik faz) borç azaltma etkisi. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda, özellikle Meksika'da sağlık planları sunma fırsatı (Peru'daki başarının taklit edilmesi) ve Monterrey'deki artışın devam etme olasılığı gibi büyüme yollarını haklı çıkaran güçlü çarpanlar görüyoruz.

Cepeda'nın görüşleri, hisse üzerindeki 'Overweight - Al' değerlendirmesini ve önümüzdeki 12 ay için %110'luk sağlam bir yükseliş potansiyeli sunan 14 dolarlık fiyat hedefini destekliyor.

Genel olarak, Wall Street de bu yeni hisseyi beğeniyor; AUNA hisseleri, kısa süre içindeki halka arzdan bu yana 4 olumlu analist değerlendirmesi topladı ve bu değerlendirmeler hepsi pozitif - oy birliğiyle 'Güçlü Al' konsensüs değerlendirmesi aldı. Hissenin fiyatı 6,67 dolar iken, ortalama fiyat hedefi 14,15 dolar olup, MS'nin tahmininden biraz daha iyimser bir şekilde %112'lik bir kazanç öngörüyor.

Contineum Therapeutics (CTNM)

Pipeline Therapeutics Changes Name to Contineum Therapeutics to Reflect Expanded Focus on NI&I Therapeutic Indications (Neuroscience, Inflammation and Immunology) | Business Wire

Sıradaki, San Diego merkezli biyofarmasötik firma Contineum Therapeutics, nörobilim, iltihaplanma ve immünoloji alanlarındaki klinik aşamadaki araştırmalarla meşgul. Şirket, nöroinflamatuar hastalıklar için oral olarak alınan yenilikçi küçük molekül terapötik ajanlar geliştirmeye çalışıyor. Bu, mevcut tedavi seçeneklerinin yetersiz kabul edildiği yüksek tıbbi ihtiyaçlı bir hastalık sınıfıdır ve yeni tedaviler oluşturabilecek bir biyoteknoloji firması için alan açıktır.

Şu anda Contineum'un araştırma programında iki ilaç adayı bulunmaktadır, PIPE-791 ve PIPE-307. İlk ilaç tamamen şirketin kendi malı iken, ikinci ilaç Johnson & Johnson ile işbirliği içinde geliştirilmektedir. Her ilaç adayı, erken testlerde umut vaat etmiş ve her biri şu anda devam etmekte olan veya hazırlık aşamasında olan iki klinik programı var.

PIPE-791, lizofosfatidik asit 1 reseptörü (LPA1R) antagonistidir ve iki durum, idiyopatik pulmoner fibroz (IPF) ve ilerleyici multipl skleroz (MS) için potansiyel bir tedavi olarak geliştirilmektedir. İlaç şu anda IPF tedavisi için Faz 1 denemesi geçirmekte olup, bu deneme sağlıklı gönüllüler üzerinde yapılmakta ve IPF ve ilerleyici MS için Faz 1b denemelerini desteklemek için kullanılacaktır.

PIPE-307 izinde, sağlıklı gönüllüler üzerinde Faz 1 denemeleri tamamlandı ve şirket, RRMS tedavisi için bir Faz 2 denemesine başladı. Bu ilaç adayı, yukarıdaki -791 gibi, depresyon tedavisinde potansiyel bir ikinci göstergede de kullanılabilir. PIPE-307 başka bir küçük molekül bileşiği olup, muskarinik tip 1 M1 reseptörü (M1R) için seçici bir inhibitördür.

İlaç adaylarını erken klinik test aşamasından daha ileri çalışmalara taşımak ucuz değildir ve Contineum, bu yıl Nisan ayında fon toplamak için bir halka arz gerçekleştirdi. Şirket, başlangıçta her biri 16 dolar olmak üzere 6.9 milyon hisse piyasaya sürdü; bu, başlangıçta 16 ila 18 dolar arasında fiyatlandırılması planlanan 8.8 milyon hissenin satışa çıkarılmasından bir düşüş oldu. Sonuç olarak, Contineum 110 milyon dolar brüt gelir elde etti.

Bu şirket, Morgan Stanley analisti Jeffrey Hung'un dikkatini çekti. Beş yıldızlı biyoteknoloji uzmanı, -791'in yatırımcılar için izlenmesi gereken ana nokta olduğunu düşünüyor, ancak PIPE-307 konusunda da iyimser. Hung, CTNM hakkında şunları yazıyor: “PIPE-791, sınıfının en iyisi olma potansiyeline sahip... Contineum'un verileri nispeten erken olmasına rağmen, şirketin ön klinik verileri, PIPE-791'in LPA tarafından indüklenen kolajen üretimini BMS-986278'den ~30 kat daha fazla azalttığını öne sürüyor. PIPE-791'in yüksek oral biyoyararlanımı ve düşük plazma protein bağlanması sayesinde artan reseptör maruziyeti, güvenlik profilini iyileştirmeye yardımcı olabilir... PIPE-307 için, M1R antagonizması hem depresyon hem de RRMS için klinik olarak doğrulanmıştır ve JNJ ile ortaklık, Contineum'un yaklaşımını daha da geçerli kılar.”

Hung, bu hisseye 'Overweight - AL' değerlendirmesi veriyor ve bunu, bir yıllık ufukta hisselerin %69'luk bir yükseliş potansiyeli sunan 25 dolarlık bir fiyat hedefiyle tamamlıyor.

Bu da, 3 yakın olumlu analist değerlendirmesiyle oy birliğiyle 'Güçlü Al' konsensüs değerlendirmesi alan başka bir hissedir. Contineum'un hisseleri 14,81 dolar fiyatla işlem görüyor ve ortalama hedef fiyatı 28 dolar olup, yıl içinde güçlü bir yükseliş potansiyeli öngörülüyor.

İlgili Haberler