ABD’li yatฤฑrฤฑm bankalarฤฑndan Morgan Stanley, bu yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde net kar ve gelirinin arttฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Morgan Stanley’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada, bu yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤindeki net karฤฑn geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 38,6 artฤฑล gรถstererek 2,44 milyar dolar olduฤu belirtildi. ลirket, 2017’nin ikinci รงeyreฤinde 1,76 milyar dolar net kar elde etmiลti.
ลirketin bu yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤindeki geliri de geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 11,6 artฤฑล gรถstererek 10,6 milyar dolara yรผkseldi. Geรงen senenin nisan-haziran dรถneminde Morgan Stanley’nin geliri 9,5 milyar dolar olmuลtu.
Kurumun hisse baลฤฑna karฤฑ da geรงen yฤฑlฤฑn ikinci รงeyreฤinde 0,87 dolar iken bu yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde 1,3 dolara ulaลtฤฑ.
ลirketin bu yฤฑlki ikinci รงeyrek bilanรงosunun gรผรงlรผ gelmesi ve piyasa beklentilerini geride bฤฑrakmasฤฑyla New York borsasฤฑnda hisse baลฤฑna deฤeri dรผnรผ 49,18 dolardan kapamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan bugรผn yรผzde 4,7 artฤฑลla 51,5 dolara kadar tฤฑrmandฤฑ.







