Mฤฑsฤฑr mahkemesi, kamuoyunda “borsada manipรผlasyon” olarak bilinen davada yargฤฑlanan devrik lider Hรผsnรผ Mรผbarekโin oฤullarฤฑ Ala ve Cemal Mรผbarek’in yanฤฑ sฤฑra 7 kiลi hakkฤฑnda beraat kararฤฑ verdi.
Mฤฑsฤฑr’ฤฑn yerel basฤฑnฤฑnda yer alan haberlere gรถre, Kahire Ceza Mahkemesinde bugรผn Mรผbarekโin oฤullarฤฑ Ala ve Cemal’in “borsada manipรผlasyon” suรงlamasฤฑyla yargฤฑlandฤฑฤฤฑ davanฤฑn duruลmasฤฑ yapฤฑldฤฑ.
Duruลmada mahkeme, Mรผbarekโin oฤullarฤฑ Ala ve Cemal Mรผbarek hakkฤฑnda beraat kararฤฑ verdi.
Mฤฑsฤฑr’da 2012 yฤฑlฤฑnda Mรผbarek’in oฤullarฤฑ, 7 iล adamฤฑ ve Mฤฑsฤฑr Ulusal Bankasฤฑnฤฑn eski yรถnetim kurulundan 2 kiลi, bankanฤฑn satฤฑลฤฑndan 140 milyon dolar haksฤฑz kazanรง elde ettikleri suรงlamasฤฑyla mahkemeye sevk edilmiลti.
Mahkeme, 20 Eylรผl 2018’deki duruลmada Ala ve Cemal Mรผbarek’in tutuksuz yargฤฑlanmasฤฑna ve mali teminatla salฤฑverilmesine hรผkmetmiลti.







