Yabancฤฑlar ve Uluslararasฤฑ Koruma Kanunu uyarฤฑnca baลvuru sahibi, mรผlteci, ลartlฤฑ mรผlteci, ikincil koruma statรผsรผ sahibi sayฤฑlan yabancฤฑlarฤฑn Tรผrkiyeโde รงalฤฑลmalarฤฑna iliลkin usul ve esaslarฤฑ belirlendi.รalฤฑลma ve Sosyal Gรผvenlik Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn konu ile ilgili kararฤฑ Resmi Gazete’de yayฤฑmlandฤฑ.
Buna gรถre, mรผlteci veya ikincil koruma statรผsรผ sahibi kiลiler statรผ almasฤฑndan itibaren baฤฤฑmlฤฑ veya baฤฤฑmsฤฑz olarak รงalฤฑลabilecekler.
Mรผlteci veya ikincil koruma statรผsรผ sahibinin kimlik belgesi, รงalฤฑลma izni yerine geรงer ve bu durum kimlik belgesine yazฤฑlacak.
Statรผlerin herhangi bir nedenle sona ermesini veya kimlik belgelerinin iptalini gerektirecek nedenler, yabancฤฑnฤฑn รงalฤฑลma
hakkฤฑnฤฑ da sona erdirecek.
Mรผlteci veya ikincil koruma statรผsรผ sahibi kiลilerin รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ il, meslek, sektรถr ile baฤฤฑmlฤฑ veya baฤฤฑmsฤฑz รงalฤฑลma durumuna ait
gรผncel bilgiler ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑnca Bakanlฤฑฤa bildirilecek.







