Dรผnya genelinde hem aลฤฑlama hฤฑzฤฑnฤฑn yetersizliฤi hem de aลฤฑ karลฤฑtlฤฑฤฤฑ salgฤฑnฤฑn uzamasฤฑna neden olurken, Japonya’da bir mรผteahhitten tepki รงeken adฤฑm geldi.
Bloomberg’in Shukan Bunshun dergisinden aktardฤฑฤฤฑna gรถre, Tama Home adlฤฑ inลaat ลirketinin patronu Shinya Tamaki, รงalฤฑลanlara โcorona virรผsรผ aลฤฑlarฤฑna karลฤฑ olduฤunu ve aลฤฑ olmalarฤฑ durumunda cezalandฤฑrฤฑlacaklarฤฑnฤฑโ iletti.
Aลฤฑ olanlarฤฑn iล yerine giriลlerine izin verilmeyeceฤinin ve รผcret alamayacaklarฤฑnฤฑn sรถylendiฤi รถne sรผrรผldรผ.
42 yaลฤฑndaki Tamaki, aลฤฑ olanlarฤฑn 5 yฤฑl iรงinde hayatlarฤฑnฤฑ kaybedeceklerini รถne sรผrdรผ. ลirketin iรง e-postalarฤฑnda da 5G telefonlarฤฑn tehlikelerinden bahsedildiฤi aktarฤฑldฤฑ.
HฤฐSSELER รAKILDI, ลฤฐRKET HABERฤฐ YALANLADI
Haberlerin ardฤฑndan ลirketin hisseleri yรผzde 10 deฤer kaybetti. Bu kayฤฑp, ลirket hisselerinde son 3 yฤฑlda kaydedilen en sert dรผลรผล oldu. ลirket hisselerindeki iลlem hacmi de bugรผn ortalamanฤฑn 13 kat รผzerinde oldu.
Topix endeksi yรผzde 0,8 artarken, gรผnรผn en fazla deฤer kaybeden ลirketi de Tama Home oldu.
ลirket ise iddialarฤฑ reddetti ve aลฤฑlanmamalarฤฑ konusunda iลรงiler รผzerinde baskฤฑ yapmadฤฑklarฤฑnฤฑ ya da cezalandฤฑrma tehdidinde bulunmadฤฑklarฤฑnฤฑ duyurdu. ลirketin sosyal medya hesaplarฤฑ รผzerinden yapฤฑlan aรงฤฑklamada โAลฤฑ olma kararฤฑ, kiลisel bir karardฤฑrโ denildi.
JAPONYAโDA TAM AลILI ORANI YรZDE 22
ลirketin mevcut patronu Tamaki, koltuฤu 2018 yฤฑlฤฑnda babasฤฑndan devralmฤฑลtฤฑ. Gรถrevi almasฤฑndan bu yana ลirketin hisse deฤeri ikiye katlandฤฑ.
Japonya’da son dรถnemde aลฤฑlama hฤฑzlansa da ve iล yerlerinde aลฤฑlama kampanyalarฤฑ yapฤฑlsa da nรผfus iรงinde tam aลฤฑlฤฑ oranฤฑ sadece yรผzde 22 dรผzeyinde.







