Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500 vadeli işlemlerde kötü açıldı

Nasdaq, Dow Jones ve S&P 500 vadeli işlemlerde kötü açıldı

Nasdaq, S&P 500 vadeli işlemleri Tesla ve Netflix'ten gelen haberlerin etkisiyle geriledi

A+A-

Tesla ve Netflix'ten gelen haberlerin etkisiyle S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri Perşembe günü geriledi.

Dow e-minis 44 puan ya da %0,12, S&P 500 e-minis 6,75 puan ya da %0,15 ve Nasdaq 100 e-minis 124,25 puan ya da %0,78 düşüş gösterdi.

Tesla CEO'su Elon Musk dün fiyat indirimleri şirketin kar marjlarını olumsuz etkilese de yeniden fiyat indirimine gideceğinin sinyalini vermişti.

Musk'ın yorumlarının ardından elektrikli otomobil üreticisinin hisseleri, Tesla'nın üç aylık kar tahminlerini aşmasına rağmen, piyasa öncesi işlemlerde %3,5 değer kaybetti.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq, yapay zeka konusundaki iyimserlik, ABD ekonomisine ait gelişmeler ve Federal Rezerv'in agresif faiz artırımı döngüsünün sonuna yaklaştığı beklentilerinin artması ile teknoloji hisselerinin öncülüğünde bu yıl şimdiye kadar %37,2 yükseldi.

Öte yandan Netflix de analist tahminlerinin altında kalan ikinci çeyrek geliriyle Wall Street'i hayal kırıklığına uğratmasının ardından %7,0 düştü.

Kurumsal yazılım sağlayıcısı IBM, işletmelerin teknoloji harcamalarını kısması nedeniyle ana bilgisayar satışlarındaki düşüşün etkisiyle Çarşamba günü ikinci çeyrek gelirinin Wall Street beklentilerini karşılayamamasının ardından %1,0 geriledi.

 

İlgili Haberler