Nasdaq vadeli işlemlerinde kısa pozisyonlar artıyor

Nasdaq vadeli işlemlerinde kısa pozisyonlar artıyor

Yatırımcıların teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksine olan güvenini kaybetmesiyle Nasdaq vadeli işlemlerinde kısa pozisyonlar artıyor

A+A-

Citigroup stratejistleri, yatırımcıların teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksine olan güvenini kaybetmeye başladığını ve vadeli işlem piyasasında kısa pozisyonlar oluşturduğunu söyledi.

Chris Montagu liderliğindeki ekip, Nasdaq 100'deki pozisyonlanmanın şu anda 8,1 milyar dolar ile tek taraflı net kısa olduğunu ve tüm uzun pozisyonların çözüldüğünü yazdı. Bu arada, S&P 500 vadeli işlemlerinde mütevazı bir net kısa pozisyon var, ancak 15 milyar dolarlık uzun pozisyon hala mevcut.

Teknoloji sektörüne dönük beklentiler, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağına dair artan yatırımcı endişesini yansıtıyor. Nasdaq 100, Temmuz ayında 2023 zirvesine ulaştığında yıl içinde %45 yükselmişti. Yatırımcıların Fed'in faiz oranlarını yakın zamanda düşürmeyeceğini fark etmesiyle o zamandan bu yana %6,8 düştü. Tahvil getirileri yükselişe geçerek yüksek değerlemelere sahip sektörün cazibesini azalttı.

Chris Montagu açıklamasında, "Uzun süren satışlara rağmen, tüm piyasalardaki net pozisyonlar aşırı genişlemiş değil. Kâr/zarar da çok büyük değil. Bu durum pozisyon almayı nispeten hafif bırakıyor ve genel olarak küresel olarak belirgin düşüş hissiyatını yansıtıyor,"dedi.

İlgili Haberler