Nasdaq'ta gong BIST için çaldı

Nasdaq'ta gong BIST için çaldı

Borsa İstanbul ile NASDAQ OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde NASDAQ MarketSite'de gong töreni düzenlendi

A+A-

Borsa İstanbul ile NASDAQ OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde NASDAQ MarketSite'de gong töreni düzenlendi. Gong töreni canlı olarak New York Times Square'de de yayınlandı.

Türkiye, bölge ve küresel borsacılık sektörü için önemli bir dönüm noktası olan stratejik ortaklık çerçevesinde, ABD'nin New York kentindeki NASDAQ MarketSite'de seans, Borsa İstanbul için çalan gong ile başladı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, gon töreninde yaptığı konuşmada, bu tarihi anı yaşamaktan çok memnun olduğunu belirterek, "Bu adımın Türkiye, Avrasya bölgesi ve küresel borsa endüstrisi için temel taşlardan biri olacağına inanıyorum" dedi. 

Bu ortaklığın karşılıklı olarak her iki borsaya hizmet etmenin ötesinde bir anlamı olduğunu vurgulayan Turhan, aynı zamanda ortaklığın Türkiye ekonomisi ve içinde bulunduğu bölgenin ve Türkiye sermaye piyasalarının potansiyelini tamamen yansıtarak İstanbul’un uluslararası finans merkezi haline gelmesinde etkili bir adım olacağını dile getirdi.

Turhan, NASDAQ OMX'in teknolojik üstünlüğü ile Borsa İstanbul'un dinamik imkanlarının birleşmesiyle her iki tarafın da yeni bir boyuta doğru ilerleyeceğine işaret ederek, "Biz birlikte finansal piyasaların küresel standartlarını geliştirmek ve küresel finans piyasalarının yeniden şekillendirilmesinde daha fazla olanağa sahip olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ortaklığın her iki borsa için de faydalı olacağına ve aynı zamanda İstanbul'u Türk sermaye piyasasının, Türk ekonomisinin ve bölgemizin potansiyelini tam olarak yansıtan bir uluslararası finans merkezi yapmak adına önemli bir adım teşkil ettiğine inanıyorum. Bu ortaklık, Borsamızın dünyanın gelişmiş borsalarıyla entegre olmasını ve tüm ihtiyaçlara eksiksiz olarak cevap vermesini sağlayacak. Ortaklığımızın, NASDAQ OMX’in bu geleceği parlak coğrafyadaki mevcudiyetini güçlendirerek NASDAQ OMX’e büyük değer katacağına inancım sonsuz. Her iki tarafın ortak kararlılığı, normalde yıllar alacak ortaklık anlaşması imza sürecini, yoğun bir çalışmayla sadece bir yıl içinde tamamlamamızı sağladı. Her iki şirketin mükemmel personeline ve hatta onların ailelerine teşekkür borçluyuz."

 "Borsa İstanbul'u desteklemekten gurur duyuyoruz"

NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Meyer 'Sandy' Frucher da söz konusu ortaklığın Borsa İstanbul ve NASDAQ OMX için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, "Borsa İstanbul, dünyanın bilinen en ileri teknolojik altyapılarından birine sahip olma noktasında adımlarını hızlı bir şekilde atıyor" dedi.

Sadece 1,5 yıl içinde hem yatay hem de dikey entegrasyonunu başarıyla gerçekleştirmiş başka bir borsa olmadığına dikkati çeken Frucher, "Üstelik bunu başarabilmiş bir borsa sadece gelişmekte olan ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de bulunmamaktadır. Borsa İstanbul’un bunu büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğini gönülden söyleyebilirim. Bu gelişmeler doğrultusunda, İstanbul da uluslararası bir finans merkezi olma yolunda emin adımlar atıyor" diye konuştu.

New York'ta NASDAQ OMX seansının Borsa İstanbul için çalan gong töreni ile başlamasının kendisi için büyük bir zevk olduğunu söyleyen Frucher, "NASDAQ OMX ve Borsa İstanbul arasındaki iş ortaklığı ve arkadaşlık, bizim için gerçekten çok önemli. Türkiye dünyanın en hızlı gelişen sermaye piyasalarından biri. Türkiye gerçekten büyük potansiyele sahip bir ülke ve sermaye piyasalarındaki yeni kurallar ve düzenlemelerle yapılandırılması sonrası büyük değişikler yaşadı" dedi. 

Frucher, Borsa İstanbul'u bu başarılı ortaklıktan dolayı kutlayarak, Borsa İstanbul'u desteklemekten büyük bir gurur duyduklarını ifade etti.

Bu arada gong töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turhan, bugün New York Times Square'de tam bir Türkiye günü yaşandığını belirterek, "Borsa İstanbul olarak şu anda sadece NASDAQ OMX açılış gongunu çalmakla kalmıyoruz, doçent olarak lisansüstü dersleri verdiğim ve mezunu olduğum Boğaziçi Üniversitesinin 150. yılı anısına kapanış gongunu da bu akşam Boğaziçi Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu ile birlikte çalıyor olacağız" bilgisini de paylaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.