New York Borsası açılıştaki kazançlarını geri verdi

New York Borsası açılıştaki kazançlarını geri verdi

Güne artıda başlayan ABD borsaları, Goldman Sachs'ın bilanço açıklaması sonrası kazançlarının önemli kısmını geri verdi.

A+A-

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in, Çin ile müzakerelerde son dönemece yaklaşıldığını açıklamasının ardından güne artıda başlayan ABD borsaları, Goldman Sachs'ın bilanço açıklaması sonrası kazançlarının önemli kısmını geri verdi.

New York borsası haftanın ilk gününü sınırlı düşüşle kapadı. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, "Çin ile müzakerelerde son dönemece yaklaşıldı" açıklamasıyla güne moralli başlayan endeksler, ABD'li müzakerecilerin Çin'in sübvansiyonları bir ticaret anlaşması için şart olarak kısıtlaması taleplerini yumuşattığının ve ABD'nin ana hedefinden çekilmeye işaret ettiğinin duyulmasıyla yukarı yönlü hareket etti. 

New York Fed'in imalat endeksi sonuçları da endeksleri olumlu etkilendi. Ancak ABD'nin ünlü yatırım bankası Goldman Sachs'ın ilk çeyrek bilançosunu açıklamasıyla endeklerdeki görüntü değişti. 

Goldman Sachs'ın gelirleri beklentinin de altına düşerek yüzde 3.8 azaldı. 

Citigroup'un hisseleri de bilanço açıklamasının ardından yüzde 0.1 düştü. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Boeing firmasına yönelik 737 Max için yaptığı 'tamir et ve adını değiştir' tavsiyesi üzerine Boeing hisseleri yüzde 1.1 oranında düştü.

Dow Jones sanayi endeksi günü 27,53 puan ve yüzde 0,1 oranında düşüşüle 26,384,77 seviyesinde kapadı. S&P 500 1,83 puan ve yüzde 0,06 orannda düşerek gün sonunda 2,905,58 puana geriledi. Nasdaq da 8,25 puan ve yüzde 0,1 oranında düşerek günü 7,976,01 puanla kapadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.