New York borsasฤฑ, gรผnรผ karฤฑลฤฑk seyirle tamamladฤฑ. Kapanฤฑลta Dow Jones endeksi, 300 puanฤฑn รผzerinde deฤer kaybetti ve yรผzde 0,92 azalarak 34.792,67 puana geriledi.
S&P 500 endeksi yรผzde 0,46 azalฤฑลla 4.402,68 puana gerilerken, Nasdaq endeksi yรผzde 0,13 artฤฑลla 14.780,5 puana yรผkseldi.
Beklentilerin oldukรงa altฤฑnda gelen รถzel sektรถr istihdam verisinin ardฤฑndan gรผne dรผลรผลle baลlayan endeksler, gรผn iรงerisinde karฤฑลฤฑk bir seyir izledi.
ABD’de bugรผn aรงฤฑklanan verilere gรถre, รถzel sektรถr istihdamฤฑ temmuz ayฤฑnda 330 bin kiลi arttฤฑ. Sรถz konusu artฤฑลa raฤmen piyasa beklentilerinin รงok altฤฑnda kalan รถzel sektรถr istihdamฤฑnฤฑn 695 bin artmasฤฑ รถngรถrรผlรผyordu.
Analistler, temmuz ayฤฑ verilerinin istihdam artฤฑล hฤฑzฤฑnda ikinci รงeyrekte belirgin bir yavaลlama olduฤunu gรถsterdiฤini belirtti.
Tedarik Yรถnetim Enstitรผsรผ (ISM) imalat dฤฑลฤฑ endeksi ise temmuzda aylฤฑk 4 puan artฤฑลla 64,1 deฤerini alarak tรผm zamanlarฤฑn en yรผksek seviyesine รงฤฑktฤฑ.
Makroekonomik verilerden gelen karฤฑลฤฑk sinyallerin yanฤฑ sฤฑra ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) yetkililerin ekonomik gรถrรผnรผm ve para politikasฤฑna iliลkin deฤerlendirmeleri de piyasalar รผzerinde etkili oldu.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Richard Clarida, bugรผn katฤฑldฤฑฤฤฑ bir etkinlikte, Fed’in ekonomik hedeflerine gelecek yฤฑlฤฑn sonuna kadar ulaลmasฤฑnฤฑ ve 2023’te faiz oranlarฤฑnฤฑ artฤฑrmaya baลlamasฤฑnฤฑ beklediฤini ifade etti.
รte yandan, yeni tip korona virรผs (Kovid-19) salgฤฑnฤฑnฤฑn ekonomik gรถrรผnรผmรผ yavaลlatacaฤฤฑna iliลkin endiลelerle bugรผn yรผzde 1,13 seviyelerine kadar gerileyen ABD’nin 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizleri yรผzde 1,18 seviyesinde dengelendi.







