New York borsası nasıl açılacak

New York borsası nasıl açılacak

Fed'in politika ihtiyatı ve Nvidia'nın beklenen kazanç raporları, hisse senetlerini etkiledi

A+A-

New York borsası endeks vadeli işlemleri, yatırımcıların Nvidia'nın bu haftaki kazanç raporları öncesinde büyük riskler almaktan kaçınması ve Fed'in toplantı tutanakları öncesinde politika ihtiyatı nedeniyle Salı hafif geriledi.

Dow e-minis %0,01, S&P 500 e-minis %0,03 ve Nasdaq 100 e-minis %0,04 düşüş gösterdi.Faiz belirleyicileri, bu yıl faiz indirimlerinin zamanlaması konusunda net bir ipucu vermedi. Pazartesi günü birçok Fed yetkilisi, tüketici fiyat baskılarının azaldığını gösteren son verilere rağmen enflasyonun %2 hedefine doğru ılımlılaştığını belirtmekten kaçındı. Bu durum, piyasa duyarlılığını olumsuz etkiledi.

Fed Yetkililerinin Açıklamaları Bekleniyor

Yatırımcılar, Fed'in Çarşamba günü açıklayacağı son politika toplantısı tutanakları öncesinde Christopher Waller, Thomas Barkin, Raphael Bostic ve Michael Barr gibi yetkililerin yapacağı açıklamaları bekliyor. Şu anda yatırımcılar, Fed'in bu yıl yaklaşık 43 baz puan faiz indirimine gideceğini ve Kasım ayında çeyrek puanlık bir indirimin tamamen fiyatlandığını düşünüyor.

Teknoloji Hisseleri Güçlü Başladı

Teknoloji hisseleri haftaya güçlü bir başlangıç yaparak, teknoloji ağırlıklı Nasdaq'ı Pazartesi günü en yüksek kapanış seviyesine taşıdı. S&P 500 ise geçen hafta ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı. Nvidia'nın Çarşamba günü açıklayacağı üç aylık kazançlar, büyük olasılıkla önemli bir piyasa tetikleyicisi olacak.

Opsiyon analiz firması Trade Alert'e göre, Nvidia'nın opsiyonlarının Cuma gününe kadar her iki yönde %8,7'lik bir dalgalanmaya hazır olduğu ve bunun 200 milyar dolarlık bir piyasa değeri dalgalanması anlamına geldiği belirtiliyor. Hargreaves Lansdown hisse senedi araştırma müdürü Derren Nathan, "Nvidia'da yapay zeka patlamasına duyulan güven sadece bir yutturmaca değil, gerçek bir öze sahip," dedi.

Palo Alto Networks, dördüncü çeyrek fatura tahmininin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasının ardından %8 düştü. Lowe's Cos hisseleri, perakendecinin üç aylık satışlarının tahmin edilenden daha az yavaşlamasının ardından %2,5 arttı. Macy's hisseleri, ilk çeyrek satışlarında beklenenden daha büyük bir düşüş kaydetmesine rağmen yıllık satış tahmininin alt sınırını yükseltmesinin ardından %2,6 değer kazandı. Peloton Interactive, borcunu yeniden finanse etme planları nedeniyle %2,6 düştü. Li Auto'nun ABD'de listelenen hisseleri, elektrikli SUV modellerini piyasaya sürme planlarını ertelemesinin ardından %3,3 değer kaybetti.

İlgili Haberler