New York borsası Powell'ın konuşması sonrası bugün nasıl açılacak

New York borsası Powell'ın konuşması sonrası bugün nasıl açılacak

New York borsasında vadeli kontratlar açılışa az bir zaman kala Fed'in faiz duruşu ve İsrail-Hamas gerilimi nedeniyle düştü

A+A-

New York borsasında endeks vadeli kontratları, ABD gösterge Hazine getirilerinin gerilemesiyle Cuma günü zil öncesinde düştü.

Dow Jones Endüstriyel Ortalama yaklaşık %0,2, S&P 500vadeli işlemleri %0,3 ve Nasdaq 100 kontratları neredeyse %0,4 düştü.

Hisse senetleri, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Fed'in dün "daha uzun süre daha yüksek" faiz duruşuna bağlı olduğunu işaret etmesinin ardından değer kaybetti. Bu da Hazine getirilerinde kazançları teşvik etti.

DoubleLine'da portföy yöneticisi olan Greg Whiteley Reuters'a verdiği demeçte, "Altta yatan mesaj 'yakın zamanda Fed'den bir kurtarma paketi beklemeyin. Bu da insanlara faizleri %5'in üzerine çıkarmaları için cesaret veriyor." dedi.

Cuma günü, sabit getirili varlıklardaki daha geniş bir toparlanmanın bir parçası olarak, 10 yıllık getiri  %4,93 civarına düştü. 

Kötü havayı dağıtmak için açıklanan bilançolara bakan yatırımcılar, güçlü sonuçlara rağmen henüz rahatlayamadı. 

Öte yandan İsrail savunma şefinin hafta sonu Gazze'ye kara saldırısı düzenlenebileceğini ima etmesinin ardından İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir Orta Doğu çatışmasına dönüşme riski de sallantılı piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

İlgili Haberler