New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası, yurt dışında jeopolitik gerginliklerin azalması ve ekonomik göstergelerdeki normalleşmenin etkisiyle haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

A+A-

New York borsası, yurt dışında jeopolitik gerginliklerin azalması ve ekonomik göstergelerdeki normalleşmenin etkisiyle haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışta Dow Jones Sanayi Endeksi önceki kapanışa göre 42,79 puan (yüzde 0,26) değer kazanarak 16.345,56 puan oldu. Standard & Poor's 500 Endeksi 3,29 puan (yüzde 0,18) artarak 1.869,81 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 10,87 puan (yüzde 0,25) yükselerek 4.287,66 puana çıktı.

Ayrıca bugün ABD'de açıklanan verilere göre, şubat ayı Chicago Fed ulusal aktivite endeksi 0,14 oldu. Geçen ay bu rakam - 0,39 olarak gerçekleşmişti. Analistler, hafta boyunca ABD'de açıklanacak ekonomik verilerin takip edileceğini belirtirken, piyasanın bir yandan da Ukrayna-Rusya gelişmelerine duyarlı olacağını kaydediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.