New York Borsasฤฑ, gรผnรผ yรผkseliลle tamamladฤฑ. Kapanฤฑลta Dow Jones endeksi, yรผzde 0,10 artฤฑลla 31.832,74 puana รงฤฑktฤฑ.
S&P 500 endeksi yรผzde 1,42 artarak 3.875,44 puana ve Nasdaq endeksi yรผzde 3,69 artฤฑลla 13.073,83 puana yรผkseldi.
Tahvil faizlerindeki gerileme ve teknoloji hisselerindeki toparlanmayla Nasdaq endeksi 4 ayฤฑn en iyi performansฤฑnฤฑ kaydetti.
Pazartesi yรผzde 1,61’e kadar tฤฑrmanan ABD’nin 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizleri, salฤฑ gรผnรผ yรผzde 1,52’ye kadar geriledi.
Ekonomik destek paketi iyimserliฤi de piyasalardaki pozitif havayฤฑ destekledi. Senatoda hafta sonu kabul edilen yeni tip koronavirรผs (Kovid-19) salgฤฑnฤฑnฤฑn etkilerine yรถnelik 1,9 trilyon dolarlฤฑk ekonomik destek paketi, nihai oylama iรงin Temsilciler Meclisinin gรผndemine geldi. Tasarฤฑnฤฑn oylamasฤฑnฤฑn รงarลamba gรผnรผ tamamlanarak ABD Baลkanฤฑ Joe Biden’ฤฑn imzasฤฑna sunulmasฤฑ bekleniyor.







