New York borsasฤฑnda halka arzlar 2024’te 2021’den bu yana gรถrรผlen en yรผksek seviyeye รงฤฑkarken รถnรผmรผzdeki yฤฑl bunun daha da artmasฤฑ bekleniyor.
Sermaye piyasalarฤฑ veri saฤlayฤฑcฤฑsฤฑ Dealogic’e gรถre, Aralฤฑk sonu itibariyle ABD’de halka aรงฤฑlan ลirketler 41 milyar dolardan fazla para topladฤฑ; bu rakam 2023’te toplanan yaklaลฤฑk 24 milyar dolarฤฑn ve 2022’de toplanan 22 milyar dolarฤฑn รผzerinde.
Bu rakam, halka aรงฤฑlma adaylarฤฑnฤฑn dรผลรผk faiz oranlarฤฑ dรถneminde para toplamak iรงin acele ettiฤi 2021’de toplanan 316,6 milyar dolarlฤฑk rekorun hala รงok kรผรงรผk bir kฤฑsmฤฑ. Ancak yatฤฑrฤฑmcฤฑlar รถnรผmรผzdeki yฤฑl bir halka arz artฤฑลฤฑ bekliyor.

Halka arz odaklฤฑ hukuk firmasฤฑ Sichenzia Ross Ference Carmel’in ortaklarฤฑndan Ross Carmel, “Deregรผlasyon, erken aลamadaki ลirketlerin kendi รถzel iล pazarlarฤฑnda ilgi gรถrmesini ve bรผyรผmesini kolaylaลtฤฑracak” dedi.
Yapay zeka รงipi giriลimi Cerebras Systems ve ฤฐsveรงli รถdeme iลlemcisi Klarna’nฤฑn gelecek yฤฑl muhtemel gรถrรผlen halka arzlarฤฑ, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn halka arz iลtahฤฑnฤฑ test edebilir.
“Halka arz sonrasฤฑ iyi iลlem gรถrรผrlerse, diฤer olgun ลirketlerin de aynฤฑ ลeyi yapmasฤฑnฤฑ ve 2025’te halka aรงฤฑlmasฤฑnฤฑ bekliyorum,” diyen Carmel, kripto para ile ilgili ลirketlerin listelemelerinin de yeni kripto dostu Beyaz Saray altฤฑnda artan yatฤฑrฤฑmcฤฑ iลtahฤฑndan yararlanmasฤฑnฤฑn muhtemel olduฤunu belirtti.







