Meksa International olarak hazırlanan hisse haberleri aşağıdadır:
Sanofi SA (SAN: SBJ) – Şirket, Çin’in Pekin şehrinde 1,05 milyar dolarlık yatırım ile yeni bir insülin üretim tesisi kuracağını açıkladı. Bu, şirketin Çin’deki en büyük yatırımı olacak. Tesis, diyabetik hastalar için insülin üretimi yapacak. Sanofi, 40 yıldır Çin’de faaliyet gösteriyor ve ülkede 140 milyondan fazla diyabetik yetişkin bulunduğunu açıkladı.

Exxon Mobil Corp (XOM: NYSE) – Şirket, Singapur’daki Esso markası altında faaliyet gösteren 59 akaryakıt istasyonunu satmayı değerlendiriyor. Bloomberg’in haberine göre, bu satışın yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olması bekleniyor. Satış, Exxon’un daha yüksek büyüme potansiyeline sahip alanlara yatırım yapmak için nakit kaynağı oluşturmasını sağlayabilir.
Novartis AG (NOVN: EBS) – Şirket, Huntington hastalığına yönelik deneysel ilaç PTC518 için ABD’li biyoteknoloji şirketi PTC Therapeutics’e 2,9 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti. Bu gelişme, nadir görülen bir nörolojik rahatsızlık yönünden gelen ilaç için vadeli ödemelere dayanıyor. PTC Therapeutics, PTC518’in %14 oranında artış sağladığını açıkladı. PTC518, ABD’de yaklaşık 30.000 kişiyi etkileyen bu hastalık için orta aşama klinik denemelerde test ediliyor.

Tesla Inc (TSLA: NASDAQ) – Delaware’li yargıç, pazartesi günü verdiği kararla, Tesla hissedarlarının Haziran 2024’te 56 milyar dolarlık tazminat paketini yeniden onaylamasını sağlayacak. CEO Elon Musk’ın bu ödemeyi hak ettiği açıklandı.
Honeywell International (HON: NASDAQ) – Şirket, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Bombardier uçakları yönünden bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Anlaşma kapsamında Honeywell, Bombardier uçakları için aviyonik, kabin ve uçuş işletim teknolojileri sağlayacak. Şirket, bu stratejik işbirliğinin uzun vadeli büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti.
BlackRock Inc (BLK: NYSE) – Şirket, yaklaşık 12 milyar dolarlık özel kredi yöneticisi HPS Investment Partners’ı satın almak üzere anlaştı. Bu anlaşma, şirketin özel varlık portföyüne önemli bir katkı sağlayacak.
Apple Inc (AAPL: NASDAQ) – Endonezya, hükümetin yerel içerik kurallarını uygulamadığı gerekçesiyle iPhone 16 satışlarını yasaklama kararının ardından, Apple Inc.’den 1 milyar dolarlık yatırım taahhüdü beklediğini açıkladı. Yerel düzenlemeler, ülkede satılan akıllı telefonların en az %40’ının yerel üretim parçaları içermesi gerektiğini belirtiyor.
Microsoft Corporation (MSFT: NASDAQ) – Şirket, İngiltere’de 1 milyar sterlinlik (1,27 milyar dolar) bir antitröst davasıyla karşı karşıya. Dava, Microsoft’un Windows Server kullanıcılarına rakip bulut platformlarını (AWS, Google Cloud, Alibaba Cloud) seçtiklerinde daha yüksek ücret uygulayarak rekabeti sınırladığı iddiasıyla açıldı. Aynı zamanda İngiltere ve ABD’de benzer incelemeler sürüyor.
General Motors (GM: NYSE) – Donald Trump’ın emisyon standartlarını gevşetme ve elektrikli araç teşviklerini kaldırma planları, GM için karmaşık etkiler yaratıyor. Emisyon gevşetmeleri kısa vadede avantaj sağlayabilirken, elektrikli araçlara yönelik 7.500 dolarlık teşvikin kaldırılması ve ithalatlara %25 gümrük vergisi, GM’in elektrikli araç yatırımları ve yurt dışı üretim kapasitesi nedeniyle şirketi zorlayabilir. Bu politikalar, GM’in gelecekteki büyüme planlarına ciddi bir tehdit oluşturuyor.








