New York sanal para kullanımına hazırlanıyor

New York sanal para kullanımına hazırlanıyor

New York eyaleti bu yıl içinde sanal para firmalarına düzenleme getirmeyi planlıyor

A+A-

ABD'nin New York eyaleti, para aklama ve uyuşturucu gibi yasadışı ürünlerin satışını kolaylaştırmasından endişe duydukları ''Bitcoin'' isimli sanal para sisteminin kontrol altına alınması amacıyla bir dizi düzenlemeyi tartışmaya açtı.

New York Eyaleti Mali Hizmetler Bölümü tarafından düzenlenen sanal para konusundaki toplantıda, kuruluşunun çalışmaları hakkında bilgi veren eyalet bankacılık yetkilisi Benjamin Lawsky, sanal para fimalarına ihtiyaçları olan ''BitLicense'' iznini verebilmek için gerekli düzenlemeleri yapmayı planladıklarını bildirdi.

Sanal para lisansıyla ilgili açık kurallar getirmek gerektiğini söyleyen Lawsky, aynı zamanda teknolojinin doğası gereği esnekliğin de korunmasının öncelikli olduğunu bildirdi.

ABD'de tartışılan sanal para birimi ''bitcoin'' en son, NBA takımlarından Sacremento Kings basketbol takımı ve ''Overstock.com'' e-ticaret internet sitesi üzerinden kullanmaya başlandı.

Öte yandan, dijital para firmalarından BitInstan'ın CEO'su ve sanal paranın yaygınlaşıp, benimsenmesine yönelik faaliyet gösteren Bitcoin Vakfı'nın üst düzey yöneticilerinden Charlie Shrem'ın ''kara para aklama'' suçlamasıyla tutuklanması sektörü olumsuz etkiledi. 

ABD savcılarının Silk Road (Ipek Yolu) internet sitesi yoluyla kullanıcılara 1 milyon dolardan fazla ''bitcoin''i yasadışı satmakla suçlanmasının ardından tutuklanan Shrem, savcılarının suçlamalarından bir gün sonra görevinden istifa etmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.