Nikkei Endeksi değer yitirdi

Nikkei Endeksi değer yitirdi

Asya borsaları ECB kararları öncesinde karışık seyretti. Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,2 değer kaybederken, Hindistan'da Sensex endeksinde yüzde 0,4 düşüş var

A+A-

Asya borsalarında, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugün açıklayacağı kararlar öncesinde karışık bir seyir izlendi. ABD ve Avrupa'da açıklanan makroekonomik verilerin genel olarak beklentilerin altında kalmasının ardından ECB kararları önem kazanırken, Asya borsaları karışık seyretti.

Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,2 düşüşle 14.155,12 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise şu dakikalarda yatay seyirle 101,468 seviyelerinden alıcı buluyor. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,9 yükselişle 1.907,89 puandan sonlandı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,4 düşüşle 20.184,70 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi ise şu dakikalarda yüzde 0,2 değer kaybıyla 64,480 seviyelerinden işlem görüyor. Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise dün yaklaşık 7 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından, bugün yüzde 0,6 yükselişle 21.404,15 puanda dalgalanıyor.

Çin borsasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.