Nikkei Endeksi yüzde 1.36 geriledi

Nikkei Endeksi yüzde 1.36 geriledi

Japonya Merkez Bankası'nın iki gün süren ve bugün sona eren toplantı kararları öncesinde yatırımcıların riskten kaçınması ile Nikkei endeksi yüzde 1,36 oranında sert düştü

A+A-

Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bugün sona eren toplantısının ardından karışık bir seyir izlendi.

Japonya'da ülke merkez bankasının dün başlayan ve bugün sona eren toplantısından, beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmeme kararı çıktı. BoJ, parasal tabanı yıllık 60-70 trilyon yen artırma hedefini korurken, Japonya ekonomisinde ılımlı toparlanma trendinin devam ettiğini bildirdi. Ayrıca, ülkede bugün açıklanan verilere göre cari işlemler dengesi 5 ay sonra ilk kez artıya döndü ve şubatta 613 milyar yen fazla verdi. Tüm bu gelişmeler karşısında, BoJ'un kararları öncesinde yatırımcıların riskten kaçınması ile Nikkei endeksi dünkü düşüşüne bugün de devam etti. Endeks, yüzde 1,36 oranında sert düştü ve kapanışta 28 Mart'tan bu yanaki en düşük seviye olan 14.606,88 puan oldu. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 102,918 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün tatil nedeniyle işlem yapılmayan Çin'de Şangay bileşik endeksi bu hafta ilk işlem gününe alış ağırlıklı başladı. Endeksin gün içindeki kazançları yüzde 2,3'e ulaşırken, 21 Şubat'tan bu yana en yüksek seviye olan 2.102,45 puanı gördü. Şangay bileşik endeksi, kazançlarının bir kısmını geri verse de şu dakikalarda yüzde 1,9 yükselişle 2.097,29 puanda seyrediyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 0,2 yükselerek günü 1.993,03 puandan sonlandırdı. Hindistan borsasında tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.