รzkรถk, Nissan’ฤฑn 2017 performansฤฑ ve otomotiv sektรถrรผnรผn deฤerlendirildiฤi toplantฤฑda yaptฤฑฤฤฑ konuลmada, otomotiv sektรถrรผndeki daralmaya raฤmen yรผzde 8,6 bรผyรผme ve yรผzde 3,64 pazar payฤฑ ile istikrarlฤฑ bรผyรผmeye devam ettiklerini sรถyledi.
รzkรถk, 2014 yฤฑlฤฑnda 20 bin civarฤฑndaki satฤฑล rakamlarฤฑnฤฑ her geรงen yฤฑl artฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ, 2017 yฤฑlฤฑnฤฑ toplamda 34 bin 822 adet satฤฑล ve yรผzde 3,64 pazar payฤฑ ile rekorla kapattฤฑklarฤฑnฤฑ, 3 yฤฑl iรงerisinde yรผzde 70’lik bรผyรผme gรถsterdiklerini bildirdi.
Amaรงlarฤฑnฤฑn, teknoloji uzmanlฤฑฤฤฑ ve heyecanฤฑyla 2018 yฤฑlฤฑnda da “heyecan mรผhendisliฤine” devam etmek ve istikrarlฤฑ bรผyรผmelerini sรผrdรผrmek olduฤunu vurgulayan รzkรถk, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Tรผrkiye’de 6 modelle faaliyetlerimize devam ediyoruz. Pazarda iddialฤฑ modellerimizle tรผketicilere ulaลฤฑyoruz. Tรผrkiye’nin tartฤฑลmasฤฑz SUV lideriyiz. C-SUV segmentinde tartฤฑลmasฤฑz lider olan Qashqai, tรผm dรผnyada en รงok satan SUV modeli X-Trail, segmentinin รถnde gelen aracฤฑ Navara, ลehrin haylazฤฑ Juke gibi modellerimizle tรผketicilerimizin hayatlarฤฑna heyecan katฤฑyoruz. รnรผmรผzdeki yฤฑllar elektrikli araรงlarฤฑn, otonom sรผrรผลรผn daha รงok konuลulacaฤฤฑ yฤฑllar olacak. Teknoloji uzmanlฤฑฤฤฑmฤฑz ile geleceฤin otomotiv teknolojisine ve sรผrรผลรผne odaklandฤฑk. Nissan Intelligent Mobility vizyonumuzla, geleceฤin araรงlarฤฑ iรงin aralฤฑksฤฑz รงalฤฑลฤฑyoruz.”
“Bu yฤฑl 950 bin-1 milyon aralฤฑฤฤฑnda toplam pazar รถngรถrรผmรผz var”
Sinan รzkรถk, 2018 yฤฑlฤฑnda otomotiv sektรถrรผnรผn รผretim ve ihracata odaklanacaฤฤฑnฤฑ, iรง pazarฤฑn da bir o kadar รถnemli olduฤunu sรถyledi.
ฤฐรง pazarda 2018 yฤฑlฤฑnda 950 bin-1 milyon aralฤฑฤฤฑnda toplam pazar รถngรถrรผleri bulunduฤunu ifade eden รzkรถk, “Nissan Tรผrkiye aรงฤฑsฤฑndan 2018’in, yine geรงmiล yฤฑllarฤฑn รผzerinde performans gรถstereceฤimiz bir yฤฑl olmasฤฑnฤฑ hedefliyoruz. 2018 yฤฑlฤฑnda รถnceliklerimiz 10 yฤฑldฤฑr SUV segmentinde sรผrdรผrdรผฤรผmรผz liderliฤimizi devam ettirmek ve pazar payฤฑmฤฑzฤฑ รผst seviyede tutmak olacak. Nissan Intelligent Mobility vizyonunu ve heyecanฤฑnฤฑ รถne รงฤฑkartacaฤฤฑmฤฑz 2018’de de mรผลterilerimize yรผksek teknolojiye sahip รผrรผnlerimizi en iyi ลartlarla sunacaฤฤฑz.” diye konuลtu.
UEFA ลampiyonlar Ligi sponsorluฤu gibi deฤeri yรผksek organizasyonlarda yer alarak daha fazla mรผลteriye Nissan heyecanฤฑnฤฑ deneyimleteceklerini belirten รzkรถk, 2016 yฤฑlฤฑnda “Uluslararasฤฑ En ฤฐyi Pick-Up รdรผlรผ”nรผn sahibi olan Nissan Navara’nฤฑn, ODD tarafฤฑndan da ikinci defa “Yฤฑlฤฑn En Hฤฑzlฤฑ Bรผyรผyen Hafif Ticari Araรง Markasฤฑ” รถdรผlรผne layฤฑk gรถrรผldรผฤรผnรผ bildirdi.
“รnรผmรผzdeki dรถnemde ilk 6 ayda yรผksek bir talep oluลabilir”
Nissan Tรผrkiye Genel Mรผdรผrรผ รzkรถk, Renault, Nissan ve Mitsubishi ittifakฤฑnฤฑn 2017 yฤฑlฤฑ 11 aylฤฑk sonuรงlarฤฑnฤฑ paylaลฤฑrken de, ittifakฤฑn, 9,8 milyon adetlik satฤฑลla dรผnyanฤฑn bir numaralฤฑ otomotiv grubu olduฤunu belirterek, yฤฑlฤฑ, yรผzde 7-8’lik artฤฑลla 10,5 milyonluk satฤฑล adediyle tamamlayacaklarฤฑ รถngรถrรผsรผnde bulundu.
ฤฐttifakฤฑn satฤฑลlarฤฑnฤฑn yรผzde 55’ini Nissan Grubu markalarฤฑnฤฑn gerรงekleลtirdiฤini kaydeden รzkรถk, yรผzde 2-2,5’luk bรผyรผyen pazarฤฑn iรงinde yรผzde 5,5 bรผyรผme gerรงekleลtirdiklerini sรถyledi.
Tรผrkiye’de 2017 yฤฑlฤฑnda, yรผzde 22’lik kur artฤฑลฤฑ ve yรผksek enflasyon yaลanan bir ortamda mรผcadele ettiklerini belirten รzkรถk, ekonomiye kan veren lokomotif sektรถrรผ olarak maliyetlerinin artarken, fiyat artฤฑลlarฤฑnฤฑn yรผzde 15 seviyesinde gerรงekleลtiฤini ifade etti.
รzkรถk, รTV matrahlarฤฑndaki deฤiลimin 2018’de faydalฤฑ olacaฤฤฑnฤฑ, yeni dรผzenlemenin รงok olumlu bir geliลme olmasฤฑ nedeniyle talebin artabileceฤini sรถyledi.
Aralฤฑk 2017’de showroom trafiฤinin eskiye oranla รงok yรผkselmediฤini ifade eden รzkรถk, “Mรผลteriyle konuลtuฤumuzda beklentinin, kurlarฤฑn ve faiz oranlarฤฑnฤฑn dรผลmesi yรถnรผnde olduฤunu gรถrdรผk. Geรงen yฤฑlฤฑn aralฤฑk ayฤฑnda otomobil ve hafif ticari araรง pazarฤฑ 136 bin seviyesinde gerรงekleลti. En son 2013 senesinde 129 bin seviyelerindeydi. O senenin tamamฤฑnda 850 binlik bir pazar vardฤฑ. Bu sene 850 binlik bir pazarฤฑn aralฤฑk ayฤฑnฤฑ yaลadฤฑk. Hiรง bรถyle 950 binlik bir aralฤฑk ayฤฑ yaลanmadฤฑ. รnรผmรผzdeki dรถnemde ilk 6 ayda yรผksek bir talep oluลabilir.” ลeklinde konuลtu.
รzkรถk, Tรผrkiye otomobil ve hafif ticari araรง toplam pazarฤฑnฤฑn yaklaลฤฑk yรผzde 3 dรผลerken, Nissan Tรผrkiye’nin yรผzde 9’luk bรผyรผme ile toplam pazarda ilk 10’a girdiฤini belirterek, “รnรผmรผzdeki 3-4 sene iรงerisinde bayi sayฤฑmฤฑzฤฑ 40’tan 50’ye รงฤฑkartmayฤฑ planlฤฑyoruz.” dedi.







