Nobelli ekonomistten resesyon uyarısı

Nobelli ekonomistten resesyon uyarısı

Nobel ödüllü Ekonomist Paul Krugman, küresel ekonominin bu yıl veya gelecek yıl resesyona girme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi

A+A-

Dubai'deki Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuşan Nobel ödüllü Ekonomist Paul Krugman gelecek aylarda resesyon olup olmayacağı sorusuna "Sanırım bu yıl veya gelecek yıl resesyona girme ihtimali yüksek" dedi.

Krugman sadece bir olayın ekonomik çöküşe neden olmayacağına, bir takım ekonomik türbülansların yavaşlama ihtimalini arttıracağına dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimlerinin endişelerden biri olduğunu belirten Krugman programın çok efektif olmadığını dile getirdi. Krugman şu anda Euro Bölgesi'nin resesyona yakın göründüğünü belirtti.

Avrupa Komisyonu geçen hafta Euro Bölgesi'nin 2019 ve 2020 büyüme tahminlerini sert aşağı yönlü revize etti. Bu da küresel büyüme endişelerini tetikledi.

Krugman öngörülerinin doğru olmayabileceğini ve bu tür dönüm noktalarını tahmin etmenin zor olduğunu da vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.