Nusr-Et tasarruf için ısıtmayı kapattı!

Nusr-Et tasarruf için ısıtmayı kapattı!

Londra'daki lüks et lokantası Nusr-Et, artan enerji faturaları nedeniyle ısıtmayı kapatmak zorunda kaldı. En pahalı bifteği için yaklaşık 700 Sterlin ücret alan Salt Bae'nin restoranı, maliyetleri düşürmek için bir dizi önlem alıyor.

A+A-

Enflasyon ve enerji fiyatlarındaki yükseliş lüks et lokantası Nusr-Et'i de vurdu. Londra'daki lüks et lokantası Nusr-Et, artan enerji faturaları nedeniyle ısıtmayı kapatmak zorunda kaldı. En pahalı bifteği için yaklaşık 700 Sterlin ücret alan Salt Bae'nin restoranı, maliyetleri düşürmek için bir dizi önlem alıyor.

2021'de hizmete giren restoran, son yıllarda fiyatlarını düşürdü ve yaşam pahalılığı krizi sırasında 1.450 Sterlin  değerindeki altın kaplı biftek gibi özel ürünlerden vazgeçti. Artık menüde yer alan, bir zamanlar yaldızlı etlerle ışıldayan tek altın kaplı ürün, 50 sterlinlik fıstıklı baklava.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada "Restoran kapandıktan sonra veya ısıtma talebinin düşük olduğu yoğun saatlerde merkezi ısıtmayı kapatarak operasyonel düzeyde enerji verimliliğini artırmaya çalışıyoruz.'' denildi. Grup aynı zamanda kapılardan gelen hava akımını önlemek için kullanılan "hava perdesi" sisteminin çalışma saatlerini de sınırlamaya çalıştığını söyledi.

Şirket, "operasyonel verimliliğe bağlı" olduğunu ve Londra restoranının yenilenmesinde LED ışıkların ve "enerji tasarrufu izolasyonunun" yer aldığını söyledi.

Nusr-Et UK'nin 2022'de vergi öncesi karı %44 artarak 3,3 milyon £'a, satışları ise %66 artarak 13,6 milyon £'a yükseldi.

İlgili Haberler