Odaş, Karaağaç'a 1,5 milyon dolar ayırdı

Odaş, Karaağaç'a 1,5 milyon dolar ayırdı

Odaş'ın iştiraki Anadolu, Karaağaç altın sahasında işletebilir kaynağı netleştirmek için 1,5 milyon dolar bütçe ayırdı

A+A-

Odaş'ın iştiraki Anadolu, Karaağaç altın sahasında işletebilir kaynağı netleştirmek için 1,5 milyon dolar bütçe ayırdı

Odaş'ın yüzde 96 oranında iştiraki olan Anadolu Export Maden Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Karaağaç altın sahasında devir onayından sonra sahanın potansiyelini ortaya çıkarmak ve yatırım maksadıyla işletebilir kaynağı netleştirmek için 1,5 milyon dolar bütçe ayırdı.

Odaş'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"29.01.2015 Tarihte KAP'ta yapılan bildirimde 96% oranında iştirakimiz olan Anadolu Export Maden Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin (Anadolu) Karaağaç olarak adlandırılan altın sahasının aramalarını tamamlamak ve arama sonuçlarına göre işletme yatırımına karar vermek amacıyla Stratex Internationl PLC (Stratex) ile Anadolu arasında ruhsat devir alım sözleşmesi imzaladığını ve devir ile ilgili olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MİGEM) başvuruda bulunulduğunu bildirmiştik.

Tarafımızca söz konusu saha, devir koşulları ve çalışmalarla ilgili bilgilerin MİGEM'de devir başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra paylaşılması hedeflenmiş olsa da, yatırımcılarımızdan bilgi talepleri gelmesi nedeniyle aşağıdaki ilave detayları kamuoyu ile paylaşmak gereği duyulmuştur.

2 adet ruhsattan oluşan sahada yapılan kısmi sondaj çalışmalarında STRATEX tarafından 156.798 Oz Au mümkün bazda kaynak tespit edilmiştir. ANADOLU, devir onayından sonra sahanın potansiyelini ortaya çıkarmak ve yatırım maksadıyla işletebilir kaynağı netleştirmek için 1,500,000 Dolar bütçe ayırmıştır. Sahaların devir bedeli 500,000 Dolar olup, bu tutar devrin ilgili makamlarca onaylanması ve ilk 50.000 Oz Au muhtemel veya görünür altın kaynağının teyidiyle STRATEX firmasına ödenecektir. Aynı zamanda işletmeye geçilmesi sonucunda Net İzabe Geliri'nin %1.5'i STRATEX'e ve %1.5'i de yabancı bir şirkete'e olmak üzere redevans ödemesi yapılacaktır. İşletme tesisinin boyutları ve yatırım miktarı, ilgili izinlerin alınmasıyla beraber, ancak yapılacak çalışmalar sonucunda belirlenecek kaynak miktarına göre şekillenebilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.