Odaş'tan 49 milyon euro'luk refinansman

Odaş'tan 49 milyon euro'luk refinansman

Odaş Elektrik, 51 milyon euro civarındaki kredi borcunun 49 milyonluk kısmını başka bir bankadan aldığı kredi ile kapatarak yıllık yaklaşık 5.5 milyon euro ödeme avantajı sağladı

A+A-

Odaş Elektrik, 51.002.373 euro tutarındaki kredisinin 49.002.373 euro tutarındaki kısmı için refinansman yaptı. İlkine oranala daha düşük maliyet ve daha uygun bir vade ile başka bir banka ile yapılan refinansman ile şirket yıllık yaklaşık 5.5 milyon euro ödeme avantajı sağladı. Odaş tarfından KAP'a gönderilen konuyla ilgili açıklama şöyle: 

Şirketimizin bugün itibariyle 51.002.373 EUR tutarındaki ortalama maliyeti yaklaşık sabit %8,15 olan proje finasmanı kredisi ve finansal kiralama borçlarının 49.002.373 EUR tutarındaki kısmı başka bir bankadan yeni kullanılan kredi ile kapatılarak refinanse edilmiştir. Kapatılan kredinin son ödeme tarihi 15 Haziran 2018 olmasına karşın, toplam anapara ve kar payının yaklaşık %80'i önümüzdeki 2,5 yıllık süre içerisinde ödenecekti. Refinansman ile birlikte faiz oranı mevcut piyasa koşullarına rağmen EURIBOR+%6'ya düşürelerek geri ödemeler 6 ayda bir olacak şekilde 6 yıla çıkarılmıştır.

Refinansman sayesinde ödememiz gereken anapara ve faiz tutarı önümüzdeki üç yıl boyunca yıllık bazda yaklaşık ortalama 5,5 milyon EUR tutarında azaltılarak mevcut duruma göre daha düşük maliyetlerle vade ötelenmiştir. Refinansman sonrasında kalan 2.000.000 EUR tutarındaki finansal kiralama borcunun gerekli Bakanlık onaylarının alınmasının ardından önümüzdeki 1 ay içerisinde aynı koşullar altında devredilmesi planlanmaktadır. Yapılan erken kapamaya ilişkin herhangi bir komisyon ödemesi yapılmamıştır. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.